Preminula Banjalučanka koju je udario vozač na pješačkom prelazu u Čelincu pa pobjegao

GS
Foto: srpskainfo.com

Branka O. (45) preminula je jutros od povreda koje je zadobila u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila 12. septembra na pješačkom prelazu u Čelincu.

U trenutnu nesreće B.O. je pokušavala preći ulicu na pješačkom prelazu u Čelincu, ali ju je tada vozilom udario Nedjeljko D. (23) iz Banjaluke.

Kako je ranije objaviljeno, jedno vozilo se zaustavilo kako bi ona prešla ulicu na pješačkom. U tom trenutku naišao je Nedjeljko D. sa automobilom „golf“ i nije želio da se zaustavi nego je krenuo preticati vozilo ispred sebe. U tom trenutku udario je u Branku O. koja je pokušavala preći ulicu. Od udara ona je odletjela 15 metara i zadobila teške povrede i glave, ali se bahati vozač nije zaustavio kako bi joj pružio pomoć.

On je pobjegao, a žena je prevezena na UKC RS. I pored svih napora ljekara, jutros je preminula od zadobijenih povreda, prenijela je Srpskainfo.

Iza Branke O. ostalo je troje djece.

Nedjeljko D. nakon što je udario ženu pobjegao je u pravcu Banjaluke, skinuo tablice sa vozila i zapalio ga, kako bi prikrio tragove. Međutim, policija je ubrzo otkrila da je on izazvao nesreću i privela ga isti dan.

Utvrđeno je da se radi o osobi koja nikada nije položila vozački ispit, koji je u trenutku nesreće bio pijan i vozio maloljetnika, a takođe je policija došla do informacija da je i ranije kažnjavan zbog vožnje u pijanom stanju. Poznat je policiji i po krivičnim djelima.

Međutim, tužilac nije odlučio ni da ga ispita ni predloži pritvor, već je naredila policiji da nakon kriminalističke Nedjeljka D. puste na slobodu.

Ova odluka izazvala je bijes javnosti, ali je Tužilaštvo ostalo kod svoje odluke.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana