Prekršajna prijava i novčane kazne sa sankanje na autoputu

Kliks
Prekršajna prijava i novčane kazne sa sankanje na autoputu

SARAJEVO - Nakon što je juče na internetu objavljen snimak opasne vožnje na autoputu A1 kod Sarajeva, gdje je automobil užetom vukao sanke na kojima je sjedio muškarac, reakcijom policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo identifikovana su tri vozila i pet osoba koje su učestvovale u ovom prekršaju, a koje očekuje novčana kazna.

Portparol MUP-a Mirza Hadžiabdić rekao je da su sve osobe punoljetne i da su privedene i saslušane u prostorijama MUP-a KS, nakon što je policija od građana primila dojavu o događaju na autoputu i pogledala video.

- Riječ je o osobama inicijala D. Ž. (23), S. B. (31), E. Đ. (20), K.Đ. (25) i M.A. (21) - rekao je Hadžiabdić.

O ovom događaju je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo koji je rekao da u konkretnom slučaju nema elemenata krivičnog djela i da se učesnici sankcionišu po prekršajnom osnovu.

-Bitće pokrenuti zahtjevi za prekršajni postupak nadležnom sudu i najvjerovatnije je riječ o novčanoj kazni- pojasnio je Hadžiabdić.
Juče je je na autoputu A1 na izlazu iz Sarajeva mladić "kaskader" sjedio na sankama koje su užetom bile privezane za automobil iz čijeg gepeka ga je snimao prijatelj. Pratila su ih druga dva vozila sa uključenim žmigavcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana