Predložen pritvor za „Tijanu Ajfon" i saradnike

N. T.
Predložen pritvor za „Tijanu Ajfon" i saradnike

SARAJEV O - Tužilaštvo BiH predložilo je jednomjesečni pritvor za Tijanu Maksimović poznatiju kao „Tijana Ajfon" (28) iz Rume u Srbiji i još šeest uhapšenih u akciji "Kristal" koje terete za organizvaani kriminal i navođenje na prostituciju.

Osim za Makdsimovićevu pritvor je, kako je saopštilo Tužilaštvo BiH, zatražen za Milisava Tomića (28) iz Bijeljine, Zlatana Ćuka (31) i Željka Vujića (36) iz Bijeljine,  Sinišu Perića (34) iz Tuzle, Kakuća Dragana (28) iz Sarajeva i Srđana Šojića (25) iz Bratunca.

 - Osobe koje su uhapšene u policijskoj akciji kodnog naziva "Kristal", osumnjičene su za krivična djela  udruživanja radi činjenja krivičnih djela, međunarodnog vrbovanja radi prostitucije, krijumčarenje osoba, omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlašteno držanje oružja i municije-saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Pojasnili su da je tokom istrage utvrđeno da su državljanke Srbije, kao i dio osumnjičenih ilegalno ušli u BiH bez provedenog postupka zaštitnih mjera od pandemije virusom korna.

- Zbog toga je zatražena  trijaža i zdravstvena provjera osoba lišenih slobode i dovedenih u Tužiteljstvo BiH-saopšteno je iz Tužilaštvva BiH.

Svi pomenuti su uhapšeni na žurci koja je organizovana u vikendici u Suvom Polju kod Bijeljine gdje zatečeno 35 osoba, od čega 26 muškaraca i devet žena. Tokom akcije uhapšeno je njih 16, a na informativni razgovor je išlo 12 osoba koji će, saznajemo, biti svjedoci.

Među privedenima je veliki broj lica iz kriminalnog miljea, a među njima je bio i poznati svetski fudbalski sudija Slavko Vinčić iz Slovenije, koji je posle ispitivanja u policiji pušten na slobodu.

On je za medije u Sloveniji potvrdio da je bio prisutan na zabavi, ali tvrdi da je tamo bio slučajno.

- Nakon satsanka sa nekim poslovnim partnerima bili smo pozvani na proslavu na ranč. Većinu ljudi, a  bilo ih je oko 40, uopšte nisam znao, što sam  kasnije objasnio policiji u informativnom razgovoru - rekao je rekao je Vinčić.

Dodao je da su poslije policijske  racije, pozvani  na informativni razgovor.

- Objasnio sam da te ljude uopšte ne poznajem, nakon čega su mi dali zeleno svjetlo da se vratim kući u Sloveniju- rekao je Vinčić.

U pretresu vikendice je otkriveno i oduzeto 14 paketića sa 46 grama kokaina, medicinska droga, 10 pištolja, tri pancira, vipše od 20.000 maraka u raznim valutama, telefoni i laptopi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana