Siniša Šakić pješke stigao iz Hrvatske na prelaz Gradina, pa ga uhapsila Granična policija

Nebojša Tomašević
Siniša Šakić pješke stigao iz Hrvatske na prelaz Gradina, pa ga uhapsila Granična policija

BANjALUKA - Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su danas oko 11 časova na graničnom prelazu Gradina Sinišu Šakića za kojim je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske raspisalo potjernicu zbog sumnje da bi mogao imati informacije u vezi sa ubistvom Slaviše Ćuluma, potvrđeno je "Glasu Srpske".

"Glas" nezvanično saznaje da je on pješke došao na granični prelaz i iz Hrvatske pokušao da uđe BiH. Iako je prvobitna informacija bila da se predao graničnim policajcima, saznajemo da je on pokušao da pređe granicu te je tada lišen slobode.

- Šakić je pripadnicima Granične policije, prilikom pokušaja ulaska u BiH, dao dokumenta na uvid, nakon čega je provjerama utvrđeno da je MUP Republike Srpske za njim raspisao potjernicu - izjavila je portparol Granične policije Franka Vican.
Ona je dodala jee Šakić predat u nadležnost Policije Republike Srpske na dalje postupanje i da više detalja ne može da kaže.

Očekuje se da Šakić bude predan Republičkom javnom tužilaštvu koje je nadležno u predmetu ubistva Slaviše Ćuluma.

Za njim je raspisana potjernica 16. maja, dan nakon ubistva Slaviše Ćuluma.

Sa Šakićem se ubijeni Ćulum sukobljavao više puta, a traga se  za još jednim licem čiji identitet nije otkriven. Nakon ubistva privedeno je i ispitano više osoba iz kriminalnog miljea, među kojima je nekoliko onih s kojima se ubijeni sukobljavao, ali svi su pušteni.

Među privođenim je bio i Jovan Jošilo kojeg je Ćulum pokušao ubiti 2010. godine u Banjaluci zbog čega je i robijao. Ćulum je zbog pokušaja ubistva Jošila, pljačke „Prokredit“ banke u Zalužanima dobio jedinstvenu kaznu od 13 i po godina robije. Uz te presude su mu objedinjene i kazne za druga počinjena krivična djela, među kojima i pljačka „NLB Tuzlanske banke“ u Čeliću, pa je ukupno dobio 19 i po godina robije. Po zakonu o amnestiji smanjeno mu je nekoliko godina robije.

Ćulum je ubijen 16. maja u blizini kuće u  Dragočaju kod Banjaluke kada su na njegov automobil „golf“ napadači, koji su pobjegli motociklom, ispalili nekoliko kratkih rafala iz automatske puške. Obdukcijom je utvrđeno da je  pogođen za više od deset projektila od kojih  je jedan završio  u glavi što je bilo kobno.Ubice su motociklom pobjegle prema Gradišci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana