Pravili prekršaje u saobraćaju pa ih podmetnuli sugrađaninu od koga su ukrali podatke

Nebojša Tomašević
Pravili prekršaje u saobraćaju pa ih podmetnuli sugrađaninu od koga su ukrali podatke

GRADIŠKA- Policija u Gradišci otkrila je pet osoba koje su osumnjičene da su falsifikovale, odnosno koristile lične podatke sugrađanina koje su upisivali u saobraćajne prekršajne naloge zbog čega su tom čovjeku stizale kazne za prekršaje koje nije počinioi koji je u to vrijeme boravio u inostranstvu.

Nezvanično saznajemo da su osumnjičeni Nebojša M. te bračni par Dragan i  Saška Z., kao i Aleksandar V. i Darko V. iz Gradiške.

Prema našim saznanjima oni su kada bi dobili prekršajni nalog zbog saobraćajnih prekršaja upisivali podatke  sugrađanina koji boravi u inostranstvu.

- Navodili su da je on vozio automobil, tako da su kazne isporučivane njemu iako čovjek sa tim nije imao ništa. Podatke o tom čovjeku pribavio je Darko V. jer on ima rent-a kar agenciju kod koje je žrtva  prevare iznajmiljivala vozilo kada dođe iz inostranstva - kazao je izvor blizak istrazi.

Pojasnio je da su na taj način osumnjičeni u tri prekršajna naloga popunili podake oštećenog.

Policijska uprava Gradiška kazala je da im je  8. aprila oštećeni prijavio da su mu na kućnu adresu stigli prekršajni nalozi za saobraćajne prekršaje koje nije počinio.

- Naveo je da je u  vrijeme izvršenja prekršaja boravio u inostranstvu. navode iz policije. Operativnim radom policijskih službenika utvrđeno je da su N.M, D.Z, S.Z. i A.V. svi iz Gradiške po dobijenim obavještenjima o počinjenim prekršajima u saobraćaju upisivali podatke oštećenog, a koje su prethodno dobili od lica D.V. te na taj način pokušali izbjeći prekršajne sankcije - saopšteno je iz PU Gradiška.

Dodaje se da  osumnjičene terete da su počinili krivična djela falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeravanje netačnog sadržaja i neovlašteno korištenje ličnih podataka.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv iistih dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana