Poznati prevarant ojadio Teslićanku: Slagao da je policajac pa ukrao 300 evra

Nebojša Tomašević
Poznati prevarant ojadio Teslićanku: Slagao da je policajac pa ukrao 300 evra

TESLIĆ - Nedžad Velić (33) iz Cazina osumnjičen je da je za 300 evra prevario ženu iz Teslića kojoj se lažno predstavio kao policajac, potvrđeno je "Glasu Srpske".

On je kako saznajemo Teslićanki obećao da će joj nabaviti drva, rekavši da je policajac.

- Kao kaparu uizeo joj je 300 evra i otišao, ali drva nikada nije dovezao niti se javio. Žena je to prijavila policiji pa je on uhapšen - rekao je naš izvor.

Iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, saopšteno je da Velića terete za krivično djelo prevara.

Istakli su da su osumnjičenog po zahtjevu policije iz Teslića uhapsili pripadnici Policijske uprave Prnjavor.

- Policiji u Tesliću 11. avgusta je prijavljeno da je nepoznata osoba došla do porodične kuće oštećenog lica te da se  predstavila kao policijski službenik Policijske stanice Teslić i da mu može nabaviti ogrevno drvo. Ta osoba je od oštećenog lica uzela 300 evra i obećala da će drva dovesti sljedećeg dana i da će mu tada oštećeno lice isplatiti preostali iznos novca. Međutim nepoznato lice više se nije pojavljivalo -saopštila je policija.

Dodaje se da su pripadnici policije iz Teslića nakon prijave identifikovala N.V.iz Cazina, FBiH,  za koje postoji osnov sumnje da je 7. avgusta izvršilo krivično djelo prevara.

Velić je inače poznat po krivičnim djellima, a prije nekoliko dana je uhapšen iu mjestu Potkrajevi kod Istočnog Sarajeva nakon dvadesetčasovne potjere za njim.

Velić je osumnjičen i da se lažno predstavljao kao policijski inspektor te da je opljačkao i pretukao Prnjavorčanina, od ranije je poznat policiji po sličnim krivičnim djelima, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

 Velića su hapsili i prošle i pretprošle godine jer se stanovnicima Gradiške, u namjeri da im izvuče novac, predstavljao kao biznismen, policijski inspektor, ali i policajac u penziji te im uzimao različite iznose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana