Poznata imena uhapšenih policajaca: Desetkovana Jedinica za saobraćaj policije Kantona Sarajevo

GS
Foto: Kliks

SARAJEVO - U jednoj od najvećih policijskih akcija Uprave policije Kantona Sarajevo, po nalogu kantonalnog Tužilaštva, jutros je uhapšeno 17 saobraćajnih policajaca, čime je desetkovana Jedinica za saobraćaj, koja ima nešto više od 100 policijskih službenika.

Uhapšeni policajci osumnjičeni su da su počinili više od stotinu krivičnih djela u vezi s primanjem dara ili drugih oblika koristi i zloupotrebom položaja ili ovlašćenja.

Kako nezvanično saznaje Klidž.ba, među 17 uhapšenih pripadnika Jedinice za saobraćaj Uprave policije u Kantonu Sarajevo su Damir Bihorac i Emrah Hasanspahić.

Damir Bihorac je zet Jusufa Zornića, bivšeg portparola Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo i načelnika Jedinice za profesionalne standarde te policijske agencije. Portal saznaje da je Bihorac bio predmet i u ranijim istragama sarajevske policije za ista koruptivna djela.

Drugi uhapšeni danas je Emrah Hasanspahić, sin pomoćnika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Midhata Hasanspahića.

Ostalih 15 uhapšenih policajaca su Midhat Muslić, Nizamir Đulović, Alen Delić, Gojko Pećenica, Amel Bulbul, Radenko Palangetić, Aleksandar Đurica, Alen Kozić, Miran Golijanin, Hajrudin Ćalija, Sead Dramalija, Elvir Sipović, Mensur Skenderović, Nedim Gljiva i Alem Ibišević.

Kliks navodi da su neki od uhapšenih tokom jutrošnjih pretresa i hapšenja pokušali i sakriti novac za koji se sumnja da je stečen ilegalnim radnjama, odnosno onim radnjama za koje se terete.

Prema nezvaničnim infomacijama, današnja akcija je uslijedila nakon višemjesečne istrage i prikupljanja dokaza, a sve s ciljem odlučne borbe protiv kriminala i korupcije u vlastitim redovima.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo jutros su izvršili pretrese na 17 lokacija, na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona i Istočnog Sarajeva. Asistenciju u akciji su pružali i pripadnici Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana