Ko je šestorka uhapšena na Jahorini: "Pali" stari policijski znanci, jednog povezuju sa "škaljarcima"

NN
Ko je šestorka uhapšena na Jahorini: "Pali" stari policijski znanci, jednog povezuju sa "škaljarcima"

PALE - Šest osoba uhapšeno je u apartmanu u jednom hotelu na Jahorini zbog narkotika i oružja, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni Paljanin Milutin Danilović (38) zvani Mića, državljani Crne Gore Radivoje Drenković (39) i Bojan Šćekić (34), kao i državljani Srbije Srđan Rađenović (46), Mladen Šipka (38) i Miloš Nilović (31), zvani Runjo, koji je dovođen u vezu sa škaljarskim klanom.

Prilikom hapšenja policija je pronašla kesicu s tragovima bijele materije za koju se pretpostavlja da je droga, kao i pištolj s 11 metaka i više mobilnih telefona.

Kako saznajemo, većina uhapšenih su kriminogena lica, odnosno ranije poznati policiji po teškim krivičnim djelima.

Danilović je poznat paljanskoj policiji po krivičnim djelima, dok je Nilović nedavno bio meta naoružanog Crnogorca koji je s maskom na licu ušetao u kafić na Vračaru, ali se on sakrio iza šanka, a preplašeni gosti razbježali.

Crnogorac nije ispalio nijedan metak, a kasnije je kod njega pronađena silikonska maska, kakve pripadnici crnogorskih klanova koriste u likvidacijama, "uzi" sa prigušivačem i crna odjeća u kojoj je bio kada je ušetao u kafić.

Nilović je i krajem 2018. godine u jednom beogradskom kafiću bio s prijateljem kada su maskirani napadači ušetali u lokal i zapucali iz automatskog oružja.

Dovođen je u vezu sa škaljarskim klanom, ali on je ranije demantovao bilo kakvu povezanost sa klanovima.

Kako je saopšteno iz PU Istočno Sarajevo navodeći inicijale, osumnjičeni su uhapšeni nakon što je policija došla do saznanja da se na području Jahorine nalazi više osoba koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnh materija i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Dodali su da je u toku dokumentovanje predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen odgovarajući izvještaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana