Potvrđena optužnica protiv Čambera zbog ubistva mladića u Trnu

Nebojša Tomašević
Foto: Dnevni avaz

BANjALUKA- Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Dalibora Čambera (47) zbog ubistva Duška Savanovića (24) i ranjavanja Alekse Babića (22) te protiv Milana Đurđevića (43) zbog pomaganja poslije krivičnog djela.

Čambera optužnica tereti i za nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Ubistvo se desilo u Trnu kod Laktaša, u novogodišnjoj noći oko 22.30 časova ispred benzinske pumpe "NIS Petrol", kod točilice za gorivo.

Prema optužnici banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, Čamber i Đurđević su " mercedesom" kojim je upravljao Đurđević, došli na pumpu, a po izlasku iz vozila došlo je do verbalnog sukoba sa Savanovićem i Babićem koji su na pumpu došli drugim automobilom "mercedes GLK".

Tada je došlo do fizičkog obračuna pa je Čamber izvadio pištolj "CZ", kalibra devet milimetara, za koji nema oružni list, niti dozvolu za nošenje.

- Prema optužnici, ispalio je hitac prema "mercedesu GLK" koji je pogodio zadnji lijevi točak, a Savanović i Babić su sjeli u vozilo i pokušali da odu, ali ih je Čamber zaustavio. Babić je izašao iz vozila i Čamber je prema njemu ispalio hitac i pogodio ga u lijevo stopalo, nanijevši mu ustrelnu ranu – stoji u optužnici.

Kako se navodi u optužnici, Babić je krenuo da se udaljava i Čamber ga je pratio, a zatim ga je Savanović udario i oborio.

- Čamber je pao leđima na tlo i iz tog položaja je ispalio treći hitac prema Savanoviću, koji je bio okrenut leđima i udaljen dva - tri metra od njega. Savanović je zadobio prostrelnu ranu karlice i trbuha, usljed čega je doslo do masivnog unutrašnjeg iskrvarenja. Sanitetom je prevezen u Urgentni centar UKC RS gdje je podlegao od posljedica ranjavanja u 23.50 časova – stoji u optužnici.

Navedeno je i da je Đurđević odvezao Čambera s mjesta zločina kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana