Pošli u Prijedor, pa zalutali na Kozaru

J. S.
Pošli u Prijedor, pa zalutali na Kozaru

KOZARSKA DUBICA - Bračni par iz Hrvatske S. M. (34) i P. H. (24), kao i njihovo dvogodišnje dijete, spasili su policajci i lugari nakon što su proveli više od tri sata izgubljeni u šumama Kozare.

Porodica je u ponedjeljak “audijem” iz Hrvatske ušla u BiH preko graničnog prelaza u Kozarskoj Dubici, nakon čega su se uputili ka Prijedoru.

Njih je navigacioni sistem u vozilu usmjerio ka nepristupačnom terenu planine Kozare.

- Pokušali su da se vrate na pravi put, ali im se automobil zaglavio, te su u 14.40 časova pozvali policiju u Kozarskoj Dubici da im pomognu, ali nisu mogli da otkriju njihovu lokaciju - kazali su u policiji.

Dodali su da su službenici Policijske stanice Kozarska Dubica odmah pozvali lugare iz ovog mjesta kako bi im pomogli, jer poznaju teren u tom kraju.

- Pozvali su izgubljene, a lugari su na osnovu šumskih znakova zaključili da su državljani Hrvatske u Maglajcima na Kozari - pojasnili su u policiji.

Bračni par sa dvogodišnjim djetetom je nakon tročasovne potrage pronađen živ i zdrav u zaglavljenom vozilu.

- Policajci su terenskim vozilom izvukli zaglavljeni automobil, te su ispratili tročlanu porodicu do Kozarske Dubice - rekli su u policiji.

U Policijskoj upravi Prijedor istakli su da je spasavanje ljudskih života njihov posao, bilo da je riječ o našim građanima ili o stranim državljanima koji borave u Srpskoj. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana