Ponovo pucnjava u Zenici, dva lica ranjena, a šest privedeno

Nebojša Tomašević
Foto: Kliks

ZENICA - U zeničkom naselju Babina rijeka došlo je do pucnjave u kojoj je lakše povrijeđeno lice čiji su inicijali Č.H. iz Zenice, a koje se nalazi u pritvorskim prostorijama, kao i još jedna osoba potvrđeno je u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona.

Portparol MUP-a Aldina Alić rekla je da je do upotrebe vatrenog oružja došlo sinoć oko 23.00 časa.

- Dva lica su zadobila lakše povrede, a u pritvorske jedinice privedeno je šest lica koja se dovode u vezu sa tim događajem - navela je Alićeva.

Zenička policija je sinoć oko 20 časova uhapsila muškarca čiji su inicijali H.H, osumnjičenog da je u nedjelju, 9. avgusta naveče, u naselju Jalija ranio Jasmina Husagića koji je u Kantonalnoj bolnici Zenica preminuo od zadobijenih povreda, prenose federalni mediji.

Na Husagića je pucano u nedjelju oko 20.30 časova na dječijem igralištu u zeničkom naselju Jalija, a pogođen je u leđa i u grudi. Podlegao je povredama dva i po časa kasnije.

Motiv obračuna nije zvanično saopšten, a prema nepotvrđenim informacijama pretpostavlja se da su se ubijeni i napadač poznavali. Odavno su bili u sukobu zbog zajedničkih sumnjivih  poslova.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je ubijeni Jasmin Husagić imao debeo kriminalni dosije i da je nedavno privođen kada su policijski inspektori kod njega pronašli drogu.

On je navodno hapšen i 2016. godine u akciji "Mreža" policije Zeničko-dobojskog kantona zbog sumnje da se može povezati s osobama koje švercuju narkotike. Tokom te akcije uhapšene su ukupno 34 osobe i zaplijenjeno oko 50 kilograma narkotika.
Alićeva je napomenula da se u oba slučaja nastavlja istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana