Ponovo odgođeno suđenje švercerima droge: Prvooptuženi pobjegao iz BiH

Nebojša Tomašević
Ponovo odgođeno suđenje švercerima droge: Prvooptuženi pobjegao iz BiH

Banjaluka - Ognjen Ćutković, koji je bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog šverca droge, najverovatnije je pobjegao iz BiH i za njim će biti raspisana potjernica, saznaje “Glas Srpske”.

On se ni drugi put nije pojavio na ponovljenom suđenju u banjalučkom Okružnom sudu zbog čega ovaj proces ne može da počne. Sudija Snježana Kudrić istakla je da će Ćutkoviću biti određen pritvor ako se ne pojavi na ročištu zakazanom za 26. septembar.

Saznajemo da će biti predloženo i razdvajanje postupka protiv njega u odnosu na ostale optužene.

Ćutković je bio osuđen u predmetu “Petrićevac” zajedno sa još četvoricom optuženih, ali je presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i vratio na novo suđenje. Petorka je bila dobila ukupno 25,5 godina robije. Osim Ćutkovića, u predmetu Petrićevac bili su osuđeni Miloš Radanović na pet godina, Dejan Blagojević i Radovan Radanović na po pet i po, a Milan Bajić na tri godine zatvora.

Prema optužnici, Ćutković i ostali su preprodavali kokain i marihuanu na području Banjaluke i Kozarske Dubice od 1. juna 2016. do 19. septembra prošle godine. Prodaju su dogovarali putem telefona i u razgovorima su dogovarali način, mjesto i vrijeme prodaje kao i cijenu.

Navodi se da su zavisno od količine marihuanu prodavali po cijeni od 10 do 500 maraka. Kokain su prodavali u manjim količinama po cijenama od 80 do 100 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana