Policijski inspektori uhapšeni zbog 20.000 KM mita predati tužilaštvu FOTO

N.T.
Osumnjičeni inspektori Nenad Grujić i Jelena Florijan predati su u nadležnost Republičkog tužilaštva
Foto: Vladimir Stojaković | Osumnjičeni inspektori Nenad Grujić i Jelena Florijan predati su u nadležnost Republičkog tužilaštva

BANjALUKA - Osumnjičeni inspektori Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka Nenad Grujić i Jelena Florijan predati su u nadležnost Republičkog tužilaštva.

Njih dvoje su uhapšeni juče u akciji "Sirano" zbog sumnje da su uzeli 20.000 KM mita od jednog Banjalučanina kako bi mu sredili da ne bude kažnjen.

Izvor blizak istrazi je kazao  "Glasu Srpske" da su oni od njega tražili ukupno 30.000 KM govoreći mu da će, u suprotnom, protiv njega biti otvorena istraga za neko krivično djelo iako to nije bilo tačno.

- Rekli su mu da će sve srediti tako da se protiv njega neće pokretati nikakva istraga, ali im on za­ uzvrat mora dati novac. Govorili su mu da je počinio teško krivično djelo iako za tako nešto nisu imali dokaze i čovjek nije učinio ništa za šta bi trebalo da odgovara. Te prljave radnje inspektora su otkrivene i počelo je praćenje - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, "prljave" inspektore pratile su kolege kako bi ih uhapsili na djelu i s mitom u džepu.

- Nakon što su osumnjičeni od žrtve uzeli dio novca, reagovala je policija i uhapsila ih s tim novcem - rekao je naš izvor.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), navodeći inicijale, saopštilo je da Grujića i Florijanovu sumnjiče za krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

, a Terete ih da su od jedne osobe uzeli 20.000 KM mita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana