Policijski inspektori optuženi za primanje mita od 30.000 KM

Srna
Policijski inspektori optuženi za primanje mita od 30.000 KM

BANjALUKA - Suspendovani policijski inspektori Odjeljenja za privredni kriminalitet PU Banjaluka Nenad Grujić i Jelena Florjan optuženi su za primanje mita.

Optužnicu protiv njih je podiglo Republičko tužilaštvo koje ih tereti da su u februaru ove godine, od direktora JU „Srednjoškolski dom" Banjaluka zahtijevali novčani iznos od 30.000 KM.

- Od zahtijevanog  iznosa osumnjičeni Grujić je 18. februara 2020. godine primio 20.000 KM, da u okviru svojih službenih ovlašćenja izvrše službenu radnju koju ne bi smijeli izvršiti, a nakon što su duži vremenski period preduzimali radnje u predmetu koji se po anonimnoj krivičnoj prijavi vodi protiv direktora Srednjoškolskog doma - stoji u optužnici.

Dodaje se i da je ostatak od 10.000 KM, direktor doma osumnjičenima trebao predati "nakon što tužilaštvo donese odluku povoljnu za njega".

U optužnici se dodaje i da osumnjičeni, postupajući u okviru svojih službenih ovlašćenja u navedenom predmetu, "akcenat svojih radnji nisu stavili na potpuno i pravilno utvrđivanje činjeničnog stanja u vezi sa navodima krivične prijave protiv direktora Srednjoškolskog doma i eventualno utvrđivanje postojanja krivičnog djela i krivične odgovornosti, već su navedene aktivnosti podredili ličnoj koristi odnosno namjeri da za sebe pribave imovinsku koristu u velikom iznosu".

-Optužnica je upućena sudiji za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci na potvrđivanje, a istom je predloženo da se osumnjičenima izrekne mjera bezbjednosti zabrana vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti, imajući u vidu način izvršenja i posljedicu djela iz kojih proizilazi opasnost da bi obavljanjem javne dužnosti ponovo mogli učiniti krivično djelo - naveli su iz Republičkog tužilaštva.

N. T.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana