Policija u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje: Provjeravaju rad bivše direktorice, izuzeta dokumentacija

J. S.
Policija u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje: Provjeravaju rad bivše direktorice, izuzeta dokumentacija

BANjALUKA - Banjalučka policija izuzela je danas dokumentaciju iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u ovom gradu zbog sumnje da je bivša direktorica Centra Jelena Kurtinović nezakonito radila, nezvanično saznaje "Glas Srpske".

Oni su, nezvanično, tražili odluku o povećanju plata iz 2016. godine, Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, kao i Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u oblasti obrazovanja.

Policija je u Centru bila zbog sumnji da je Jelena Kurtinović nezakonito povećala platu sebi i saradnicima.

Nova direktorka Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Andrea Dorić potvrdila nam je da je policija bila u Centru, ali nije željela da se izjašnjava o čemu je riječ, dodavši da će se oglasiti po okončanju istrage. 

Ni u Policijskoj upravi Banjaluka nisu mogli da kažu više o ovom slučaju.

- Preduzimaju se mjere i radnje iz naše nadležnosti u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku i Krivičnog zakonika RS u Centru za predškolsko vaspitanje - kazali su kratko u banjalučkoj policiji.

Kurtinovićevoj je istekao mandat  u junu, a  za novu direktorku izabrana je Dorićeva. Kurtinovićevoj, koja je u Centar došla kao kadar Socijalističke partije, mandat je istekao ovog juna, a u direktorskoj fotelji nedavno ju je zamijenila Andrea Dorić ispred Socijalističke partije Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana