Policija traga za Markom Momićem zbog ubistva u Prijedoru, privedeno više ljudi

Nevena Reljić
Policija traga za Markom Momićem zbog ubistva u Prijedoru, privedeno više ljudi

PRIJEDOR - Policija traga za Markom Momićem iz Prijedora zbog sumnje da je ubio Mihajla Stupara (47), zvanog Šmit, a u sklopu istrage ovog ubistva privedeno je više ljudi i obavljen niz pretresa.

Policijska uprava Prijedor saopštila je da je Momić osumnjičen za teško ubistvo.

Iz policije pozivaju građane da, ukoliko primijete Momića, o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili pozovu servisni broj 122, sa ciljem njegovog hapšenja.

- Na području grada Prijedora izvršeno je više pretresa na više lokacija. Privedeno je i lišeno slobode više lica i kroz kriminalističku obradu došli smo do saznanja da postoji osnovana sumnja da je izvršilac krivičnog djela Marko Momić iz Prijedora za kojim je raspisana potraga - rekao je načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović.

Momić je policiji od ranije poznat po teškim krivičnim djelima.

"Glasu Srpske" je u PU Prijedor potvrđeno da ga  policija nije pronašla na adresi stanovanja i da najvjerovatnije nije u Prijedoru.

Portal Srpskainfo navodi da se sumnja da je pobjegao van granice BiH i da će biti raspisana međunarodna potjernica za njim, ali "Glasu" ove informacije niko nije želio da potvrdi.

Policija je, nezvanično, pronašla automobil kojim je pregažen Stupar, dok su na mjestu ubistva pored rijeke Sane pronađeni dijelovi bejzbol palice kojom je Stupar pretučen.

– Tokom dana biće poznato da li će i protiv koga od uhapšenih biti zatražena mjera pritvora – izjavio je izvor Srpskainfo iz prijedorske policije.

Izvor portala Srpskainfo naveo je da je Momić u posljednje vrijeme bio na mjerama obaveznog javljanja u policijsku stanicu u Prijedoru po naredbi Suda BiH. Momić je uhapšen u novembru prošle godine po međunarodnoj potjernici Hrvatske zbog sumnje da je učestvovao u teškom razbojništvo tokom kojeg je ubijena jedna osoba u Hrvatskoj i ukradeno oko 600.000 kuna (250.000 KM).

Sud BiH je odbio da Momiću odredi pritvor, obrazloživši da u potjernici nije bilo detalja o krivičnom djelu koje je izvršio Momić.

Unakaženo tijelo Prijedorčanina Mihajla Stupara zvanog Šmit pronađeno je juče ujutru na obali rijeke Sane u prijedorskom naselju Raškovac, a spekuliše se da je mogući motiv ubistva osveta zbog neraščišćenih računa iz zatvorskih dana.

Nezvanično, njegov leš sa napuknutom lobanjom pronašla je grupa mladića koja je krenula na pecanje. Sumnja se da je najprije pretučen bejzbol palicom, pa pregažen automobilom zbog čega je od glave do pete imao teške povrede. Mjesto, na kojem se radio uviđaj, široko je stotinak metara, a posvuda su bili tragovi krvi te se utvrđuje tačna lokacija na kojoj je Stupar ubijen.

- Tijelo je pronađeno sa smrskanom glavom, odnosno višestrukim povredama koje su najverovatnije nanesene tvrdim predmetom, moguće bejzbol palicom - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema informacijama iz istrage, Stupar je u Raškovcu viđen noć prije ubistva. Pretpostavlja se da se dogovorio s nekim da se nađu u tom naselju, nedaleko od mjesta gdje je otkriveno njegovo tijelo. Tu su uočeni tragovi borbe i tragovi krvi na zemlji.

- Stupar je nedavno izašao iz zatvora i navodno je imao problema sa ostalim zatvorenicima. Priča se da je mnoge “drukao”- kazao je ovaj izvor.

Stupar je od ranije poznat policiji. Pao je u akcija “Kondor 1” 2015. godine zbog sumnje da je bio dio grupe koja se bavila švercom marihuane, heroina i spida. Učestvovao je u obračunu prije tri godine kada je došao izboden u prijedorsku Opštu bolnicu i zatražio pomoć, a nakon toga policiji otkrio da se sukobio sa sugrađanima Vanjom Vukovićem i Daliborom Railićem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana