Policija traga za lopovima u Banjaluci, Prijedoru i Zenici: Prijeteći oružjem opljačkali pumpu i kladionice

Jasmina Salopek
Policija traga za lopovima u Banjaluci, Prijedoru i Zenici: Prijeteći oružjem opljačkali pumpu i kladionice

BANjALUKA - Policija traga za lopovima koju su maskirani i uz prijetnju oružjem opljačkali kladionice u Banjaluci i Zenici te benzinsku pumpu u Prijedoru.

Lopov je prijeteći nožem iz sportske kladionice u ulici Cara Dušana u Banjaluci ukrao oko 200 maraka. Razbojništvo se desilo u srijedu uveče, a prema navodima, pljačkaš je bio maskiran.

- Nepoznati muškarac je preskočio vrata prodajnog pulta, a zatim uz prijetnju nožem tražio novac. O svemu je obaviješten dežurni tužilac, koji je ovlastio policajce da izvrše uviđaj - pojasnili su u banjalučkoj policiji.

Prava drama odvijala se i u zeničkom naselju Jalija, tačnije u ulici Vojvodića put, kada je maskirani muškarac izvršio razbojništvo u "Premijer" kladionici.

Ovu informaciju potvrdili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

- U srijedu oko 23 časa, još nepoznato maskirano lice, uz prijetnju oružjem, izvršilo je razbojništvo nad radnicom kladionice. Tom prilikom otuđeno je oko 120 KM - kaže dežurni službenik u MUP-a ZDK-a.

Napomenuli su da je policija vršila uviđaj na licu mjesta te da se za lopovom intenzivirano traga.

I prijedorska policija traga za lopovom koji je juče opljačkao benzinsku pumpu u tom gradu.

- Oko 5.15 časova prijavljeno da je nepoznati izvršilac, prijetnjom upotrebe vatrenog oružja, od radnika benzinske pumpe otuđio oko 940 KM - naveli su iz policije.

Uviđaj je u toku, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštava Prijedor, uz čiju saglasnost policijski službenici preduzimaju mjere i radnje s ciljem pronalaska izvršioca i rasvjetljavanja ovog krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana