Policija traga za lopovima iz Berkovića i Modriče: Slavu iskoristili da “operišu” po kućama

Jasmina Salopek
Policija traga za lopovima iz Berkovića i Modriče: Slavu iskoristili da “operišu” po kućama

BERKOVIĆI, MODRIČA - Odsustvo vlasnika iz svojih domova zbog godišnjih odmora i proslave krsne slave Svetog Jovana iskoristili su lopovi u Berkovićima i Modriči kako bi im provalili u kuće i ukrali novac i nakit.

U Policijsku stanicu Berkovići je u četvrtak uveče stigla prijava da je nekoliko nepoznatih osoba provalilo u kuću od 11 do 18. 30 časova, te ukralo određenu svotu novca.

Prema nezvaničnim saznanjima, lopovi su ukrali oko 5.000 maraka, te je ovo djelo okvalifikovano kao krađa.

- Lopovi su iskoristili odsustvo porodice koja je u tom periodu bila kod rodbine na slavi, provalili ulazna vrata, te preturili cijelu kuću.  Osim novca ukrali su i zlato - rečeno je u Policijskoj upravi Trebinje.

Posla su imali i istražni organi na drugom kraju Srpske.

Policija traga i za lopovima koji su isti dan opljačkali kuću M. J. iz Modriče. Kako saznaje “Glas Srpske” tom prilikom je, prema datim izjavama, ukraden ručni sat i nakit.

S druge strane, zvornička policija rasvijetlila je još jedan slučaj krađe koja se dogodila u Bratuncu 10. januara kada su radnice sportske kladionice u toj opštini prijavile da je oštećen prozor na poslovnom objektu, te da u kasi nedostaje oko 3.000 KM.

- Službenici Policijske stanice Bratunac izvršili su uviđaj na mjestu događaja i preduzeli sve predviđene mjere i radnje. Operativnim radom na terenu došli su do saznanja da se u vezu s tim krivičnim djelom može dovesti S. V. iz Bratunca - saopšteno je iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Slađanu V. (30).

Zabilješke o krađama i uhapšenima zbog tih krivičnih dijela nisu rijetkost u policijskim biltenima. Tako je, Omer H. (51) iz Gračanice u četvrtak uhapšen zbog sumnje da je prošle godine ukrao parfem iz parfimerije u vrijednosti oko 120 maraka. Slučaj je prijavljen policiji 17. novembra 2021. godine.

- Okružnom tužilaštvu Doboj policija je podnijela izvještaj protiv O. H. s područja opštine Gračanica o počinjenom krivičnom djelu krađa - navodi se u policijskom saopštenju.

Iz džamije izašao praznih ruku

Protiv Adnan P. (49) iz Tuzle, koji je lani osumnjičen za provalu u džamiju na području Teslića iz koje je  izašao praznih ruku, podnijet je izvještaj Okružnom tužilaštvu.

Iz Policijske uprave Doboj su, navodeći inicijale, saopštili da ga terete za pokušaj krađe.

- A. P. je provalio u vjerski objekat na području Teslića, gdje je izvršio premetačinu stvari te pobjegao, ali ništa nije ukrao - saopštila policija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana