Policija istražuje obljubu u Velikoj Kladuši: Prijavila da je silovana na spavanju

Nebojša Tomašević
Policija istražuje obljubu u Velikoj Kladuši: Prijavila da je silovana na spavanju

VELIKA KLADUŠA - Policija istražuje prijavu silovanja devetnaestogodišnje djevojke koja je okrivila poznanika (30) da ju je mimo njene volje seksualno iskoristio na spavanju, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Identitet žrtve i osumnjičenog nije otkriven zbog istrage, a prema prijavi djevojke ona je spavala kod prijateljice kod koje je bio i osumnjičeni.

- Kazala je da se ujutro probudila pored poznanika u krevetu. Tada je navodno shvatila da ju je on silovao pa je odlučila da cijeli slučaj prijavi policiji, nakon što je on otišao - kazao je izvor blizak istrazi.

Nezvanično, pomenuti mladić nije ni znao da ga je poznanica optužila za silovanje te se sam prijavio policiji kada je čuo da se za njim traga. Prema riječima izvora bliskog istrazi on tvrdi da nije počinio to djelo, ali će cijeli slučaj biti ispitan da bi se utvrdilo šta se desilo.

- Postoji mogućnost da je prijavljeni žrtvu omamio nekom drogom ili pićem te tako iskoristio i zloupotrijebio. Nije isključeno ni da se radi o lažnoj prijavi. Djevojka se nekih stvari ne sjeća. Ipak šta se desilo znaćemo nakon detaljne istrage - rekao je naš izvor.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić je kazao  je slučaj prijavljen u nedjelju ujutro Policijskoj stanici Velika Kladuša.

- Djevojka je navela da je prenoćila kod komšinice u porodičnoj kući gdje je silovana, navodno, od njoj poznatog muškarca, pored kojeg se ujutro probudila. Osumnjičeni se prijavio policiji i od njega je uzeta izjava - istakao je Šiljdedić i dodao da s ciljem zaštite istrage ne može da otkriva detalje.

Dodao je da je dežurni tužilac USK-a na osnovu prvih informacija djelo okvalifikovao kao silovanje i naredio istragu.

Sarajevo

Policija Kantona Sarajevo privela je Mirnesa O. iz tog grada zbog sumnje da je u subotu silovao djevojku (25) u jednoj od vikendica na području Semizovaca. Prema nezvaničnim informacijama, on je navodno taksista i žrtvu je u vozilo primio u mjestu Koševsko Brdo i odvezao u pomenutu vikendicu, gdje ju je napastovao. Djevojka je silovanje prijavila u nedjelju, a navodno je imala povrede po tijelu te je rekla da ju je napadač tukao da bi je prisilio na seks. Iz MUP-a KS je potvrđeno da je uhapšena jedna osoba zbog sumnje da je počinila pomenuto krivično djelo, ali nisu navodili detalje ni identitet osumnjičenog i žrtve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana