Policija istražuje bombaški napad: Geleri izreštali automobil u dvorištu kuće trojice braće

Nebojša Tomašević
Foto: Glas Srpske

BANjALUKA - Policija istražuje bombaški napad na kuću koju koriste tri brata - Miroslav, Desimir i Zdravko M. u banjalučkom naselju Lauš.

Eksplozivna naprava bačena je oko 5.25 časova u dvorište kuće u Sanskoj ulici, a tom prilikom na sreću niko nije povrijeđen.

Usljed detonacije oštećena su garažna vrata na kojima je puklo staklo, dok su geleri izrešetali  „folksvagen foks“ koji je bio pored kuće.

Izvor blizak istrzi je kazao da braća nisu poznata po sukobu s zakonom i da nisu do sada imali problema. Oni i ne žive u toj kući.

Stanovnici Sanske ulice kazali su da ih je detonacija  uznemirila i uplašila.  Saznajemo da sve ukazuje na to da je u dvorište bačena ručna bomba, što će biti utvrđeno daljom istragom.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su da im je slučaj u petak prijavio  M.M. iz Banjaluke.

- U prijavi je navedeno  da je bačena bomba u dvorište kuće M. M, D. M. i Z. M. Uljsljed detonacije je došlo do oštećenja na garažnim vratima kao i na automobilu „folksvagen foks“ -rekli su u policiji.

Istakli su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se preduzmu sve istražne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ovog slučaja.

Prema našim saznanjima, ovo će navjerovatnije biti okvalifikovano kao kao izazivanje opšte opasnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana