Policajci koji su premlatili mladića u Mostaru udaljeni s dužnosti

GS
Policajci koji su premlatili mladića u Mostaru udaljeni s dužnosti

MOSTAR - Dvojica policijskih službenika koji su premlatili mladića u Mostaru odmah su udaljena sa dužnosti i pokrenuta je unutrašnja istraga u kojoj će biti istraženi svi aspekti ovakvog ponašanja, te utvrđeno postojanje elemenata njihove krivične odgovornosti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Iz MUP-a su naveli da je početna informacija o događaju proslijeđena kantonalnom Tužilaštvu.

- MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio u subotu, 10. aprila, u 23.05 časova, a za koji nema opravdanja - navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a su ukazali da je riječ o klasičnom primjeru prekoračenja ovlaštenja i policijskog kodeksa, zbog čega se MUP HNK duboko izvinjava cjelokupnoj javnosti, a posebno mladiću prema kojem se postupalo.

- Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima - naglasili su iz kantonalnog MUP-a.

Sinoć se u medijima i na društvenim mrežama proširio snimak sa nadzorne kamere na kojem se vidi da dvojica policajaca pred ulazom jedne zgrade u Mostaru premlaćuju mladića.

Osoba koja je poslala snimak medijima navela je da se premlaćivanje dogodilo zbog kršenja policijskog časa, koji u Hercegovačko-neretvanskom kantonu počinje u 21 čas.

Mladić je, uz snimak događaja, napisao da su ga policajci nakon premlaćivanja pred ulazom u zgradu u kojoj stanuje odveli u stanicu, nakon čega su ga, uz prekršajni nalog zbog kršenje mjere policijskog časa, pustili, prenosi portal pogled.ba.

Kako se navodi, mladiću je tokom noći pozlilo i primljen je u bolnicu, gdje su mu konstatovane povrede.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana