Pokrenuta istraga o smrti nastavnice iz Pala: Ugušila se u kanalu dubokom 70 centimetara

Nebojša Tomašević
Pokrenuta istraga o smrti nastavnice iz Pala: Ugušila se u kanalu dubokom 70 centimetara

Pale - Nastavnica srpskog jezika Osnovne škole “Pale” Sanja Cerović (54) pronađena je mrtva u kanalu pored puta u blizni zgrade u kojoj je stanovala, u ulici Jovana Cvijića u Palama, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da se okliznula, upala i ugušila u kanalu u kojem je bilo oko 70 centimetara vode.

Tijelo nesrećne žene uočila je policijska patrola koja je obilazila teren te su odmah pozvani ekipa za uviđaj i mrtvozornik.

- Ivice kanala u kojem je pronađena žena su jako strme. Nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na to da je riječ o ubistvu ili nekom krivičnom djelu, pa se pretpostavlja da se žena skotrljala u njega dok je hodala. Prema stanju leša, tijelo je u vodi bilo više časova - kazao je izvor blizak istrazi.

Poznanici Cerovićeve kažu da je da je ona svakodnevno od kuće do posla u Osnovnoj školi “Pale” prolazila pored spornog kanala.

- Sve nas je ovo šokiralo i zateklo i niko ne zna kako je stradala i šta se desilo. Priča se da je riječ o nesrećnom slučaju i da je prolazeći pored kanala nekako upala u njega. Ona je donedavno bila na bolovanju i skoro se vratila na posao. Nadamo se da će to utvrditi policija - kazala je jedna mještanka Pala, ne želeći da joj pominjemo ime.

Istakla je da je Cerovićeva bila jako dobra osoba i nastavnica koju su svi voljeli i jako cijenili.

Policijska uprava Istočno Sarajevo saopštila je da je pokrenuta istraga ovog slučaja i da dok ona ne bude završena ne mogu da kažu kako i zašto je žena stradala.

- Utvrđeno je da je riječ S. C. iz Pala, a uzroci njene smrti biće poznati nakon obdukcije tijela. Više detalja za sada ne možemo da kažemo - rekli su u policiji.

Specijalista sudske medicine Hamza Žujo kazao je da pregledom tijela stradale nije uočio tragove nasilja.

- Međutim, dok ne bude završena obdukcija ne mogu da govorim o uzroku smrti - kazao je Žujo.

Poznanici Cerovićeve kažu da je živjela s ocem i da se nije udavala. Majka joj je umrla prije nekoliko godina.

Škola

Direktor Osnovne škole “Pale” Aleksandar Rajić kazao je da je smrt nastavnice Sanje Cerović veliki gubitak za ovu ustanovu i djecu.

- Bila je vrhunski nastavnik i lektor koji iza sebe ima 20 generacija đaka kojima je prenosila znanje, izuzetna  osoba i radni kolega. Njena smrt nas je jako potresla - rekao je Rajić.

Dodao je da Cerovićeva nije radila juče i prekjuče i da je bila nedostupna na telefon, ali niko nije očekivao da se desila tragedija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana