Pod jakom policijskom pratnjom Elez odvezen u Tužilaštvo VIDEO

N.R.
Foto: avaz.ba

SARAJEVO - Darko Elez, koji je večeras izručen BiH iz Srbije, odvezen je pod jakom policijskom pratnjom sa sarajevskog Aerodroma u Tužilaštvo BiH.

Duško Tomić, Elezov advokat, rekao je ranije Srni da će njegov klijent po izručenju biti saslušan u Tužilaštvu u prisustvu svog branioca.

On je naveo da bi sutra u popodnevnim časovima Elez trebalo da se izjasni o krivici.

Kazao je za portal klix.ba rekao Tomić Elez će najvjerovatnije biti u državnom zatvoru u Vojkovićima.

"S obzirom na to da se tamo nalazi Đorđe Ždrale, njegov ljuti protivnik kazao sam da je opasno da na jednom takvom mjestu budu takve dvije osobe. Garantovano mi je da bi se, ukoliko budemo insistirali, Đorđe Ždrale mogao vratiti u zatvor u Foči na specijalni odjel ili da neki drugi modalitet provedemo vezano za zadržavanje njih dvojice na istom mjestu. Sutra će Elezu Sud odrediti pritvor na 30 dana, a onda ćemo vidjeti kakve je dokaze MUP RS-a proslijedio Tužilaštvu BiH i na osnovu toga ćemo se odrediti kako dalje", naglasio je Tomić.


Sud BiH je na svojoj stranici objavio da je ročište Darku Elezu u 9.00 časova u predmetu za organizovani kriminal.

Elez je uz velike mjere obezbjeđenja i veliki broj policajaca koji su bili raspoređeni na Aerodromu Sarajevo i duž međuentitetske linije oko 18.30 časova helikopterom sletio na Aerodrom Sarajevo.

Na Aerodrom su sletjela dva helikoptera MUP-a Srbije.

Elez je bio u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, gdje živi i radi duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična djela.

Tužilaštvo BiH saopštilo je ranije, nakon hapšenja Eleza u Beogradu, da traži njegovo izručenje na osnovu potvrđene optužnice u predmetu poznatom kao "Lutka", kao i radi istrage koju zajedno sprovodi sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i sa partnerskim institucijama regiona.

Ta istraga se odnosi na teška krivična djela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, među kojima su ubistva počinjena metodama mafijaških likvidacija 2018. i 2019. godine, zatim planiranja i pokušaja ubistava na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te iznuda, zastrašivanja i drugih krivičnih djela na štetu oštećenih lica sa područja Istočnog Sarajeva i BiH.  

Mediji ga u Srbiji pominju kao saradnika nedavno uhapšenog Veljka Belivuka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana