Počeo sudski proces protiv bračnog para Roso: Supružnici negirali sva krivična djela za koja ih terete

N. T.
Počeo sudski proces protiv bračnog para Roso: Supružnici negirali sva krivična djela za koja ih terete

BANjALUKA - Bračni par Goran (48) i Martina (39) Roso, optuženi su da su počinili više krivičnh djela kojima su oštetili više ljudi za nekoliko stotina hiljada maraka, u banjalučkom Osnovnom sudu negirali su krivicu.

Optužnica protiv njih, koja ima 13 tačaka, podiglo je lani u okrobru Okružno tužilaštvo u Banjaluci. Terete ih za lažno predstavljanje, ugrožavanje sigurnosti, falsifikovanje isprave. Prema optužici Roso je  počinio šest, Martina pet, a zajedno su učinili još dva krivična djela.

Navodi se da se Roso od 2014. do 2019. godine putem advokata porodici pokojnog Milutina Žujića, vlasnika benzinskih pumpi „Parma trend", predstavio lažno kao pripadnik Agencije za istrage i zašttitu (SIPA) te im na ime pomoći na nezakonit način oduzeo više nekretnina.

Porodica Žujić mu je dala na korištenje  kuću u Trnu, koju je on iznajmio V.D. na tri mjeseca  za šta je dobio 5.000 evra, a novac  nije predao vlasnicima. Takođe povjerili su mu na čuvanje "mercedes" koji je on bez njihove saglasnosti prodao V. D.  za 15.000 evra.

Terete ga i da se lažno predstavio kao agent SIPE  Z.A. od koga je pozajmio 35.000 KM te mu ostao dužan 10.000 KM. Navodi se i da je prijetio ubistvom Ž. D. B. kojoj je govorio da će gledati kako joj ubija i muči najmilije.

On ju je u  novembru 2019. godine uhvatio za vrat i tako je držeći prijetio i govorio da će umrijeti u najvećim mukama.

U optužnici se navodi da su supružnici Goran i Martina Roso u maju 2018. godine napravili lažni ugovor o posudbi 340.000 KM koje Martina daje Ž.B. uz odredbu da će ako  novac ne vrati Ž. B. njima prodati petosoban stan u Banjaluci od 118 kvdrata.

Goran je zatim sačinio lažnu punomoć kojom ga je Ž. B. opunomoćio da proda njegov petosoban stan i nekretnine u Trnu, a kao kupac je navedena Martina.

Ona je optužena da je stan potom prodala P.Z. za 150.000 maraka. Kupac joj je na račun uplatio 120.000 maraka, a za preostali iznos dao joj je svoj  „mercedes". Gorana terete i da je izradio dva lažna nalaza Klinike za plućne bolesti u kojima je konstatovana njegovo teško zdravstveno oboljenje, a  kako bi tražio „pogodnosti u pogledu izvršenja krivičnih sankcija".

Martinu optužnica još tereti da je na osnovu lažne diplome stomatologa dobila licencu Komore doktora medicine te registrovala stomatološku ordinaciju i pružala zdravstvene usluge.

Supružnici Roso uhapšeni su u julu u akciji "Parma" kada je kod njih pronađen i zaplijnjen helikopter i oprema za prisluškivanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana