Počelo suđenje Radivoju Saviću iz Gradiške: Priznao da je nožem izbo poznanike

Nebojša Tomašević
Počelo suđenje Radivoju Saviću iz Gradiške: Priznao da je nožem izbo poznanike

Banjaluka - Radivoj Savić (30) iz Gradiške priznaje da je nožem izbo poznanike Slobodana Vasiljevića (30) i Milana Panića (27) te traži nagodbu s tužiocem.

Njegov advokat Marica Đulum izjavila je u banjalučkom Okružnom sudu da je banjalučkom Okružnom tužilaštvu uputila prijedlog za zaključenje sporazuma o priznanju krivice. Optužnica Savića tereti za pokušaj ubistva Vasiljevića i teško povređivanje Panića.

- Optuženi želi da prizna krivicu po navodima optužnice i nadam se da ćemo sa tužilaštvom postići dogovor. Tražim da suđenje bude odgođeno dok se ne dogovorimo o priznanju - kazala je Ćulum.

Nakon toga u sudu su saslušani oštećeni Vasiljević i Panić kako bi se izjasnili da li traže naknadu štete za povrede i pretrpljeni strah. Obojica su izjavili da od Savića ne traže ništa, a da odluku o njegovom kažnjavanju prepuštaju sudijama. Nakon toga predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić suđenje je odgodio za početak jula, do kada bi optuženi i tužilaštvo trebalo da zaključe sporazum o priznanju krivice.

Banjalučko Okružno tužilaštvo tereti Savića da je 17. januara napao Vasiljevića i Panića  u kafani “Dejanac” na benzinskoj pumpi u Čatrnji kod Gradiške i izbo ih nožem. Tog dana, navodi se u optužnici, Savić je prvo prilazio njihovom stolu u kafani i provocirao ih te im prijetio da će ih ubiti i zaklati.

- Nakon kraće rasprave, oni su ga izbacili napolje i on je ispred kafane udario pesnicom Panića, a on mu je vratio udarac. Tada se sve smirilo i optuženi Savić je otišao, a Vasiljević i Panić su se vratili za kafanski sto. Nedugo zatim, Savić se vratio i ušao u kafanu noseći nož u ruci. Odmah nakon ulaska nasrnuo je na Vasiljevića, koga je ubo u grudi i nanio mu tešku povredu, a zatim je napao Panića i posjekao ga po leđima, iako ga je on, braneći se, uspio udariti stolicom - stoji  u optužnici.

Savić je nakon napada pobjegao, a ranjeni mladići su prevezeni u bolnicu u Gradišci, gdje im je ukazana ljekarska pomoć. Cijeli slučaj je ubrzo prijavljen policiji, koja se dala u potragu za Savićem, a sat kasnije su ga pronašli i uhapsili. Tokom hapšenja on je bio pijan, a alko-testom su mu izmerena 1,83 promila alkohola u krvi.

Dosije

Optuženi Radivoj Savić ima odranije krivični dosije i osuđivan je tri puta na uslovne kazne. Presude su mu izricane  2009., 2010. i 2011. godine  zbog krađe i prodaje oružja. Trenutno se protiv njega ne vodi drugi krivični postupak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana