Pljačkaš Vicko ide iza rešetaka

Nebojša Tomašević
Pljačkaš Vicko ide iza rešetaka

Banjaluka - Vid Sladojević zvani Vicko (30) iz Mrkonjić Grada osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na pet i po godina zatvora jer je počinio četiri razbojništva tokom kojih je prijeteći nožem iz tri prodavnice u Banjaluci oteo oko 2.180 KM.

Presudi je prethodilo priznanje krivice koje je prihvatilo vijeće kojem je predsjedavao sudija Pane Gavrić. Sladojević je obavezan da vrati ukradene 1.943 KM, te plati sudski paušal i nadoknadu advokatu. On je rekao da će mu biti potrebna dva mjeseca da skupi taj novac. S obzirom na to da vlasnici jedne od opljačkanih prodavnica nisu dostavili odštetni zahtjev, Sladojević nije obavezan da vrati taj novac, što iznosi oko 200 KM. Sudija Gavrić je istakao da je Sladojeviću ublažena kazna ispod zakonskog minimuma.

- Sud je kao olakšavajuće cijenio priznanje optuženog i činjenicu da je neosuđivan i mlad. Nadamo se da će kazna uticati da više ne činite krivična djela i da se više nećemo viđati - kazao je sudija Gavrić optuženom Sladojeviću koji je mirno ispratio objavu presude.

Prema presudi, Sladojević je 2016. i 2017. godine prijeteći nožem opljačkao prodavnice “Valentino”, “Bokić” i dva puta prodavnicu “Šeri”. Prvu pljačku počinio je 9. oktobra 2016. godine kada je upao u prodavnicu “Šeri” u banjalučkoj ulici Sime Matavulja i zatražio dopunu i cigarete. Kada se radnica sagnula, zatražio je novac rekavši da će je zaklati i prijeteći krenuo ka njoj. Ona je iz straha pala, a razbojnik je otvorio ladicu, iz novčanika uzeo 143 KM i pobjegao. Samo 12 dana nakon ove pljačke išao je u drugi “pohod”, kada je na njegovoj meti bila prodavnica “Bokić” u ulici Vasilija Ostroškog odakle je prijeteći nožem oteo 650 KM. Zatim je 25. februara 2017. godine orobio prodavnicu “Valentino” u ulici Tromeđa, gdje je radnici stavio nož pod grlo i oborio je tražeći novac. Tada je iz kase uzeo 1.193 KM i pobjegao. Posljednju pljačku počinio je 29. aprila lani kada je po drugi put upao u prodavnicu “Šeri”, radnici prišao s leđa i držeći nož uhvatio je za vrat te tražio novac. Radnica je tada od njega otela nož uhvativši ga za oštricu i istrčala napolje, a razbojnik je iz kase uzeo 200 KM i pobjegao.

Istraga

Protiv Vida Sladojevića vodi se drugi krivični postupak, takođe zbog krađe. Njega policija iz Mrkonjić Grada tereti da je opljačkao prodavnicu. Prema policijskom izvještaju, on je 22. septembra 2016. godine s kapuljačom na glavi ušao u prodavnicu u mrkonjićkoj ulici Cara Dušana i od radnice ukrao oko 600 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana