“Pink Panter” iz BiH učestvovao u pljački zlatare

Nebojša Tomašević
“Pink Panter” iz BiH učestvovao u pljački zlatare

LUCERN - Državljanin BiH, čiji identitet nije saopšten, uhapšen je u akciji švajcarske policije u kojoj su pala po dva državljana Crne Gore i Njemačke i Makedonac zbog sumnje da su učestvovali u pljački zlatare “Gubelin” u Lucernu te odnijeli plijen vrijedan nekoliko miliona franaka.

Pozivajući se na izvore iz istrage švajcarski mediji navode da se počinioci dovode u vezu sa ozloglašenom kriminalnom grupom “Pink Panter”.

Nije objavljen identitet osumnjičenih, ali je saopšteno da su starosti između 19 i 53 godine te da je među njima jedna žena. Pljačka zlatare, koja se stavlja na teret uhapšenima, počinjena je 26. oktobra ujutro. Dva naoružana maskirana razbojnika upala su u zlataru te su, prijeteći pištoljem, otela nakit, novac i satove.

- Porazbijali su ormariće u kojima je stajao najvredniji nakit te ručni satovi i sve to pokupili. Ispraznili su i kasu. Procjenjuje se da su odnijeli plijen vrijedan više miliona franaka - prenijeli su mediji.

Osim dvojice muškaraca koji su ušli i zlataru, u razbojništvu su učestvovale još četiri osobe. Jedni su bili zaduženi za čuvanje straže, drugi za prevoz nakon pljačke i skladištenje plijena, a treći su bili logistička podrška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana