Bivši direktor aerodroma u Tuzli osumnjičen za 15 krivičnih djela i zloupotrebu milion KM

GS
Bivši direktor aerodroma u Tuzli osumnjičen za 15 krivičnih djela i zloupotrebu milion KM

TUZLA - Bivši direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli Rifet Karasalihović osumnjičen je da je počinio 15 krivičnih djela i zloupotrijebio milion maraka, javio je portal Kliks.

Izvještaj protiv njega su policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije iz Sektora kriminalističke policije Uprave policije Minisatsrtva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona 21. oktobra dostavili Tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Naime, kako su naveli iz policije, navodeći incijale, postoji osnov sumnje da je Karasalihović, obavljajući funkciju direktora Međunarodnog aerodroma doo Živinice od decembra 2018. do decembra 2019. godine u Živinicama, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi za ovaj pravni subjekt, počinio krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privrednom poslovanju u vezi sa produženim krivičnim djelom.

- Postoje osnove sumnje da je R.K. novčana sredstva doznačena iz budžeta FBiH u iznosu od milion KM utrošio suprotno njihovoj namjeni - naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Takođe, inspektori Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije su, od decembra 2019. do septembra 2020. godine, Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli protiv njega podnijeli ukupno devet izvještaja zbog postojanja osnova sumnje da je od decembra 2015. do decembra 2019. godine obavljajući dužnosti direktora tuzlanskog aerodroma počinio 15 krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlašćenja u vezi sa krivičnim djelom krivotvorenje službene isprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana