Pijani Banjalučani upali u Policijsku upravu, povrijeđen policajac

Nebojša Tomašević
Pijani Banjalučani upali u Policijsku upravu, povrijeđen policajac

BANjALUKA - Policija je uhapsila A.T. i Z.L. iz Banjaluke zbog sumnje da su juče upali u prostorije Policijske uprave Banjaluka te psovali i vrijeđali, a A.T. je slobode lišen i zbog nanošenja povreda policajcu.

 

Oni su uhapšeni u dva incidenta, u razmaku od nekoliko časova, a prvi je u policiju  oko 15.40 časova došao  Z.L. iz Banjaluke, koji je bio  u vidno alkoholisanom stanju.

- Z.L. je policijskom službeniku upućivao pogrdne riječi, te se oglušio o zakonito izdato naređenje i nastavio sa upućivanjem istih. Lice je odbilo  da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka - Odjeljenje za prekršaje - navodi se u saopštenju.

Terete ga zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

Nekoliko časova kasnije, oko 22.45  u prostorije policije banuo je i A.T. iz Banjaluke koji je takođe bio  u vidno alkoholisanom stanju.

Kako su saopštili on je  nepozvan došao u službene prostorije Policijske uprave Banjaluka i policijskim službenicima upućivalo prijetnje i pogrdne riječi.

- A.T. se oglušio o zakonito izdato naređenje da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira. Prilikom lišenja slobode A.T. je pružao aktivni otpor i policijskom službeniku nanijelo tjelesne povrede i oštetio službenu uniformu- navodi se u saopštenju.

Alkotestiranjem A. T. je utvrđeno da u organizmu ima  2,20 g/kg alkohola.

- Povrijeđenom policijskom službeniku je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka- navodi se u saopštenju.

Terete ga da je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana