Pijan uznemiravao bivšu suprugu uprkos zabrani pristupa

Srna
Pijan uznemiravao bivšu suprugu uprkos zabrani pristupa

BIJELjINA - Policija je u Bijeljini uhapsila muškarca čiji su inicijali M.K. jer je pijan uznemiravao bivšu suprugu, a provjerama je utvrđeno da mu je izrečena zaštitna mjera zabrana uznemiravanja ili uhođenja žrtve nasilja, na osnovu rješenja Osnovnog suda, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina. U saopštenju se navodi da je M.K. sinoć oko 23.00 časa galamio obraćajući se bivšoj supruzi koja se nalazila u dvorištu kuće u Ulici Jovana Kroštanskog.

Policijski službenici su mu naredili da se udalji sa ove adrese, što je i učinio, nakon čega se ponovo vratio, te odbio da postupi po naređenju ovlaštenog službenog lica, zbog čega je i lišen slobode.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 2,67 promila alkohola u krvi. O svemu je obaviješten i Centar za socijalni rad.

M.K. je prekršajno sankcionisan zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

Za sedam mjeseci ove godine na području Policijske uprave Bijeljina evidentiran je 51 slučaj nasilja u porodici, od čega je 40 krivičnih djela. Nadležnim tužilaštvima podnesena su 63 izvještaja.

Evidentirano je 119 žrtava nasilja u porodici, od kojih 89 ženskog pola i 30 muškog.

Prema vrsti nasilja, najčešće je fizičko, pa onda i psihičko nasilje.

Tokom proteklih sedam mjeseci evidentirana su 42 slučaja nanošenja lakih tjelesnih povreda koje su nastupile kao posljedice nasilja u porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana