Pet osoba prijavljeno Tužilaštvu u Prijedoru: Malverzacijama oštetili RS za 2,6 miliona KM

J. S.
Pet osoba prijavljeno Tužilaštvu u Prijedoru: Malverzacijama oštetili RS za 2,6 miliona KM

BANjALUKA - Pet osoba iz Prijedora prijavljeno je Tužilaštvu u ovom gradu zbog sumnje da su malverzacijama sa državnim zemljištem oštetili budžet Republike Srpske za oko 2,6 miliona maraka.

Osumnjičeni su S. V, R. B, D. G, V. M i M. K. iz Prijedora, a Ministarstvo unutrašnjih poslova  RS (MUP RS) ih tereti da su omogućili da Rudnik željezne rude “Ljubija” iz Prijedora i “Niskogradnja Marjanović” iz ovog grada na zemljištu RS, bespravno izgrade stambeno-poslovni objekat.

Prema nepotvrđenim informacijama osumnjičeni su direktor RŽR “Ljubija” Stanko Vuković, notar Ranko Bakić, viši stručni saradnik za imovinsko-pravne poslove u RUGIP-u u Prijedoru Danica Glamočanin, samostalni stručni saradnik za upravno-pravne poslove u Odjeljenju za prostorno uređenje Vera Marjanović i načelnica Odjeljenja za prostorno uređenje u Prijedoru Mirjana Komljenović.

- Prvoprijavljeni S. V. osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja, drugoprijavljeni R. B. za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, D. G. za zloupotrebu službenog položaja, a četvrtoprijavljena V. M. i petoprijavljena M. K. za nesavjestan rad u službi - saopštili su iz MUP-a RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana