Pet godina zatvora zbog pokušaja obljube djevojčice

Nebojša Tomašević
Pet godina zatvora zbog pokušaja obljube djevojčice

Banjaluka - Mile V. iz Kotor Varoša osuđen je juče u banjalučkom Okružnom sudu na pet godina zatvora zbog pokušaja obljube nad dvanaestogodišnjom djevojčicom.

Presudu je izrekao predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić koji je kazao da je u kaznu osuđenom uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 1. novembra do 1. decembra prošle godine. Osuđeni se juče nije pojavio na izricanju presude kao ni okružni tužilac.

Zbog zaštite žrtve, sudija nije detaljno obrazlagao presudu, a suđenje u ovom slučaju  bilo je zatvoreno za javnost.

Prema presudi, pokušaj obljube Mile V. je počinio 27. oktobra 2018. u ulici Knez Mihailova u Kotor Varošu. Tada je presreo djevojčicu u blizini  zgrade i upitao je ko je momak s kojim ju je prije toga vidio. Nakon toga joj je zaprijetio da će o momku sve reći njenim roditeljima ako ne pristane da ima polne odnose s njim, onakve kakve je je ranije imao sa njenom rođakom. Djevojčica je to odbila i krenula da bježi, ali ju je on uhvatio za rukav duksa i povukao prema sebi te uvukao u neosvijetljeno mjesto u blizini zgrade.

- Ona se braneći od nasilnika uhvatila za obližnju ogradu i pokušala da mu pobjegne. U tom trenutku djevojčici je iz džepa ispao mobilni telefon, koji se slupao.  Mile V. joj je tada prišao s leđa i uhvatio je  i pokušao da poljubi usta. Ona je stavila ruku na svoja usta i tako ga spriječila u tom naumu, stalno mu se opirući - navodi se u presudi.

Dodaje se da je Mile V., dok je držao djevojčicu, ponovio da dođe kod njega u apartman gdje će imati polni odnos, ili će u suprotnom svima ispričati nešto ružno o njoj. Zaprijetio joj je da o tome šta joj se desilo i šta joj je govorio ne smije nikom ništa pričati. Nakon tih prijetnji djevojčica se nekako uspjela otrgnuti nasilniku i pobjeći kući te sve ispriča roditeljima. Oni su odmah cijeli slučaj prijavili policiji nakon čega je napasnik uhapšen.

Sud je Mili. V. osim zatvorske kazne izrekao i mjeru obaveznog liječenja od zavisnosti od alkohola koja ne može trajati duže od tri godine. Osim toga, obavezan je da plati sudske troškove u iznosu od ukupno 1.281 KM te da plati usluge advokata kojeg mu je sud dodijelio po službenoj dužnosti.

Zabrana prilaska

Sudija Branimir Jukić je prilikom izricanja presude rekao da je Mili V. izrečena i zabrana približavanja i komuniciranja sa žrtvom.

- Osuđenom je zabranjen svaki vid komunikacije sa žrtvom. Prema toj zabrani, on joj ne smije prići na udaljenost manjoj od 50 metara, osim kad ulazi u svoju kuću koja se nalazi u blizini mjesta stanovanja žrtve - istakao je Jukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana