Pao osumnjičeni za šverc droge i bombaške napade: Uhapšen saradnik Elvisa Keljmendija

Nebojša Tomašević
Pao osumnjičeni za šverc droge i bombaške napade: Uhapšen saradnik Elvisa Keljmendija

SARAJEVO - Adi Nukić (32), koji je osumnjičen da je zajedno sa Elvisom Keljmendijem i drugim osumnjičenim švercovao drogu, uhapšen je u Sarajevu.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je on pod istragom u akciji "Rez" te da su ga po nalogu postupajućeg tužioca uhapsili službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

- Osumnjičeni je pod istragom zbog sumnje da je zajedno sa Elvisom Keljmendijem i drugim osumnjičenim osobama učestovao u krivičnim djelima organizovanog kriminala i neovlašćenog prometa opojnih droga, povezanih sa više drugih teških krivičnih djela - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da osumnjičenog Nukića terete i za višestruka postavljanja eksplozivnih naprava na objekte i imovinu, osobama iz suparničkih kriminalnih grupa koja su izazvala ugrožavanje bezbjedonosne situacije u BiH.

- Uporedo sa lišenjem slobode, izvršeni su i pretresi objekata koje koristi osumnjičeni. Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dešifrovanim aplikacijama Skaj i Anom. Osumnjičeni je u zakonskom roku predat postupajućem tužiocu  Tužiteljstva BiH, koji će odlučiti o daljim aktivnostima - saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana