Panić o prijavi: Sve je bilo u skladu sa zakonom

Jasmina Salopek
Panić o prijavi: Sve je bilo u skladu sa zakonom

STANARI - Bivši načelnik opštine Stanari Dušan Panić, koji je jedan od osumnjičenih za nesavjestan rad u službi, čime je budžet ove opštine oštećen za blizu 100.000 maraka, rekao je za „Glas Srpske“ da negira sve ono za šta ga optužuju.

On i još tri osobe osumnjičeni su da su donijeli odluku o dodijeli ugovora u postupku javne nabavke kamiona za odvoz smeća sa cijenom od 140.177 KM sa PDV-om, a čija je maksimalna tržišna vrijednost u tom periodu iznosila 40.285 KM.

- Posao je javno oglašen i zakonski je sproveden tender. Mogao je konkurisati bilo ko. Firma koja je konkurisala je odgovarala svim stavkama koje smo raspisali, a komisija je pregledala i sprovela proceduru, te je meni to dostavljeno da odluku i odobravanje – rekao je Panić.

On ističe da nisu imali zakonsku obavezu da znaju gdje je vozilo nabavljeno, odakle je uvezeno i po kojoj cijeni.

- Ne znam ni koja je firma. Zakonski je sprovedeno javno oglašavanje, procedura sva ispoštovana i vozilo je nabavljeno. Ne znam po kojoj je cijeni vozilo nabavljeno, za to postoji carina – ističe Panić i dodaje da ne zna šta se tačno desilo, ali da smatra da zakon nigdje nije povrijeđen. 

Uz Panića su osumnjičeni predsjednik Komisije za javne nabavke Boris Miličić iz Doboja, i članovi Dijana Đekić – Smiljanić i Mladen Šljivić, oboje iz Stanara-

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana