Pacijent skočio sa prozora šestog sprata UKC-a Srpske

GS
Pacijent skočio sa prozora šestog sprata UKC-a Srpske

BANjALUKA - Pacijent Lj.B. skočio je kroz prozor sa šestog sprata Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci i preminuo, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Iz policije su naveli da je dežurni ljekar UKC-a sinoć u 19.30 časova prijavio nadležnoj policijskoj stanici da je pacijent Lj.B. skočio kroz prozor sa šestog sprata i na licu mjesta preminuo.

Policija je nakon prijave obavila uviđaj u Ulici 12 beba.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

- Pacijent Lj.B. (52), koji je bio hospitalizovan na kovid odjeljenju UKC-a Republike Srpske, izvršio je samoubistvo skočivši sa prozora bolesničke sobe - rečeno je Srni u UKC-u.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi su naveli da je pacijent od 15. aprila bio hospitalizovan na kovid odjeljenju na šestom spratu Centralnog medicinskog bloka UKC-a.

Kako se naglašava, tokom hospitalizacije bio je svjestan, orijentisan i komunikativan, a od ranije je bio pod nadzorom psihijatra.

 -Odmah nakon pada pacijenta, sinoć u 19 časova, dežurna ljekarska ekipa izašla je na mjesto događaja i utvrdila smrtni ishod, nakon čega su u skladu sa procedurom pozvani predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su na licu mjesta izvršili uviđaj - navedeno je u saopštenju

Prije osam dana V. K. iz Prnjavora poginula je kada je skočila sa trećeg sprata zgrade UKC-a.

UKC je saopštio da je pedesettrogodišnja pacijentkinja V.K. bila hospitalizovana u kovid odjeljenju na trećem spratu Centralnog medicinskog bloka UKC-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana