Otrovao 35 pasa u Jajcu

J. S.
Otrovao 35 pasa u Jajcu

JAJCE - Muškarac V. B. (56) iz Jajca uhapšen je u srijedu uveče zbog sumnje da je stavljajući otrov u hranu ubio 35 pasa u ovom gradu, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Psi su ubijani tako što je otrovana hrana ostavljana na mjestima gdje su se okupljali. Prema nezvaničnim informacijama, veterinari su uspjeli spasiti 13 pasa. Među otrovanim životinjama bile su, pored lutalica, i one koje su imale vlasnika.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona kazali su da je policiji prijavljeno da je nepoznata osoba od 15. februara do 5. aprila nekoliko puta i na različitim mjestima u Jajcu trovala pse.

- Operativnim radom Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Jajce i Policijske stanice Jajce otkriven je počinilac, koji je uhapšen u srijedu uveče, a nadležno kantonalno tužilaštvo će protiv njega preduzeti zakonom predviđene mjere i radnje - rekli su u MUP-u SBK.

Za ovo krivično djelo predviđena je novčana ili zatvorska kazna do šest mjeseci, a u težim slučajevima i zatvor do godinu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana