Otkrivena laboratorija za uzgoj droge u Dobrinji

Srna
Otkrivena laboratorija za uzgoj droge u Dobrinji

SARAJEVO - Policija je u naselju Dobrinja, u opštini Istočna Ilidža, pronašla improvizovanu laboratoriju za uzgoj opojne droge, te identifikovala i lišila slobode osumnjičenog S.O. iz Kantona Sarajevo, saopšteno je iz Policijske uprave (PU) Istočno Sarajevo.

Pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.O, koji je povratnik izvršenju krivičnih djela, izvršen je na osnovu naredbe nadležnog Suda, a uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.
Prilikom pretresa pronađena je improvizovana laboratorija za uzgoj opojne droge i određena količina listova marihuane.

Nakon kompletitranja i dokumentovanja predmeta protiv S.O. će nadležnom Tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena prizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Policijski službenici PU Istočno Sarajevo nastavljaju sa preduzimanjem aktivnosti usmjerenih na suzbijanje i rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog uzgoja biljaka iz kojih se preradom može dobiti opojna droga.

 

Damjan Škipina: Preduzimaju se sve mjere da virus korona ne uđe u Studentski centar "Pale"

PALE - Student iz Čajetine, kod kojeg je potvrđen virus korona i ima blažu kliničku sliku, boravio je u Studentskom centru "Pale", pa je upućen kući, tako da se preduzimaju sve neophodne mjere radi sprečavanja ulaska virusa korona u dom, rekao je Srni direktor ovog centra Damjan Škipina.
- Riječ je o studentu Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport. Sve njegove kontakte, njih deset, uzeli smo u obzir i poslali kućama. Trudimo se da ljudima obezbijedimo prevoz ili da neko od rodbine dođe po njih kako bi otišli u kućni karantin i čekali testiranje u svojim lokalnim zajednicama, te kako bismo smanjili broj potencijalno zaraženih u domu i na taj način pokušali presjeći dalje širenje Kovida-19 - istakao je Škipina.
On se nada da će u narednom periodu situacija biti stavljena pod kontrolu i da neće biti daljeg širenja virusa korona.

Prema njegovim riječima, nije poznato gdje se student zarazio jer je uslov za ulazak u studentski centar bio negativan test na virus korona koji su svi studenti donijeli kao dokaz.

-Od početka juna zabranjen je ulazak u dom svim drugim licima, osim zaposlenih u Studentskom centru i studenata koji su korisnici. U Dom nisu ulazila treća lica, to se poštovalo, uključujuće sve mjere - od dezinfekcije do držanja distance", navodi Škipina.

On kaže da se situacija ne može u potpunosti kontrolisati jer studenti koji borave u domu na fakultetima kontaktiraju sa studentima koji nisu testirani, a tu je i socijalni život, odnosno aktivnosti poslije nastave.

Škipina je zahvalio svim studentima za odgovornost, ističući da Studentski centar ima maksimalnu saradnju s njima, budući da već četvrtu sedmicu borave u domovima i poštuju sve propisane mjere.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana