Oteto oko 600.000 KM Unikredit banke

N. Tomašević, M. Vujić
Oteto oko 600.000 KM Unikredit banke

Banjaluka - Policija je juče nastavila opsežnu potragu za razbojnicima, koji su, kako "Glas Srpske" saznaje, oteli oko 600.000 maraka od radnika agencije "Sektor sekjuriti" na autoputu Banjaluka - Gradiška, kod Cerovljana.

Četvorica razbojnika su utorak oko 13 časova "audijem A6" presreli blindirano vozilo ove agencije, te su zapucali na radnike obezbjeđenja.

Prema nezvaničnim informacijama, razbojnici su u svom vozilu neko vrijeme pratili kolonu od tri vozila agencije "Sektor sekjuriti". U koloni su bila dva blindirana kombija, a iza njih je bio putnički automobil sa naoružanom pratnjom.

- Kada su ih napali razbojnici, radnici agencije su zaustavili vozila. Tada su tri razbojnika istrčala s puškama iz "audija", prišla blindiranom kombiju i izvukla suvozača Đurđa Bajića te tražili da im on i kolege predaju sav novac. Oni su odbijali da otvore vrata tovarnog prostora blindiranog vozila, gdje bio novac. Razbojnici su zapucali, te su razvukli i ručni bacač raketa zolju i zaprijetili im da će ih sve dignuti u vazduh. Potom su dvojica napadača počela da tuku Bajića, dok je jedan ostale ranike obezbjeđenja držao na nišanu. Vidjevši da su razbojnici spremi da ih pobiju, oni su otvorili vrata blindiranog vozila pa su pljačkaši uzeli nekoliko bezbjednosnih kofera sa novcem i pobjegli. Nisu pokupili sav novac, samo jednu trećinu - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, radnici agencije "Sektor sekjuriti" prevozili su novac iz Unikredit banke Banjaluka na granicu sa Hrvatskom u Gradišci i on je trebalo da bude preuzet i transportovan u Unikredit banku u Zagrebu.

- Tu, na graničnom prelazu, novac od njih trebalo je da preuzmu radnici hrvatske Agencije za obezbjeđenje lica i imovine "Soko Marić" i odvezu ga za Zagreb - rekao je izvor "Glasa Srpske".

U CJB Banjaluka juče nisu željeli da bilo šta kažu o ovom slučaju, samo su istakli da se istraga nastavlja i da je vodi Okružno tužilaštvo Banjaluka.

U ovom tužilaštvu su takođe naglasili da nemaju novih informacija za javnost i da je tužilac Radenko Janković naredio da se sprovedu sve istražne mjere da bi razbojnici bili što prije otkriveni.

Policija je juče u potrazi za razbojnicima pretraživala teren oko autoputa Banjaluka - Gradiška u naselju Cerovljani i okolini, kao i na području Podgradaca. Tokom cijelog dana policija je tragala za zelenim "audijem" koji su koristili razbojnici, ali do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" on nije pronađen. U potragu za pljačkašima uključila se i Jedinica za podršku MUP-a Republike Srpske, kao i helikopter.

Sektor sekjuriti

Iz agencije "Sektor sekjuriti" juče su saopštili da s ciljem zaštite istrage ne mogu da govore o detaljima pljačke njihovog blindiranog vozila.

- Imamo puno povjerenje u nadležne institucije koje sprovode istragu u ovom slučaju i do njenog okončanja kompanija "Sektor sekjuriti" neće davati detaljnije informacije - saopšteno je iz ove agencije za obezbjeđenje lica i imovine.

Dodali su da je njihov povrijeđeni kolega stabilnog zdravstvenog stanja i da s ciljem zaštite njegovog zdravlja i privatnosti on neće davati nikakve izjave.

Povrede

Povrijeđeni radnik agencije "Sektor sekjuriti" Đurađ Bajić smješten je na liječenje u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske i on nije teže povrijeđen.

- Prema riječima ljekara u Klinici za torakalnu hirurgiju dr Bojana Gulića i glavnog dežurnog na hirurgiji dr Dragana Kostića, pacijent B. Đ. je zadobio povrede glave, lijeve ruke i grudnog koša. Pacijent je zbrinut, a njegovo zdravstveno stanje je za sada stabilno - rekli su u UKC RS.

Bajić je, saznajemo, zadobio više povreda po grudima, ruci i glavi i ima više modrica po tijelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana