Osumnjičenima za šverc migranata zapaljena dva BMW-a i „golf“

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

PRIJEDOR - Nepoznate osobe zapalile su dva automobila marke BMW u vlasništvu Jasmina S. kao i „golf“ Radomira B. iz Novog Grada, a oba vlasnika vozila poznati su po krivičnim djelima, saznaje „Glas Srpske“.

Izvor blizak istrazi je kazao da se pretpostavlja da su  paljevine međusobno povezane i da je moguće da se radi o obračunu, ali da nadležni to još istražuju.

Prema nezvaničnim informacijama, Jasmin S. i Radomir B. nedavno su  privođeni zbog šverca migranata. Jasmin S. sumnjičen je i za šverc narkoticima.

U Policijskoj upravi Prijedor potvrdili su da je uviđajem utvrđeno da su vozila zapaljena.

- Do požara je došlo usljed djelovanja otvorenog plamena. Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti - saopšteno je iz policije.

Sva tri vozila su zapaljena protekle noći. Prvo je oko jedan čas podmetnut požar pod dva BMW-a koja su bila parkirana u Željezničkoj ulici u Novom Gradu, a 50 minuta kasnije planuo je i „golf“ Radomira B. u selu Ravnice kod Novog Grada.

Požar na sva tri vozila ugasili su pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Novi Grad. Vozila su upotpunosti uništena.

- Kada je naša ekipa izašla na teren, vozila su već bila u plamenu. Vatra je brzo stavljena pod kontrolu. Na intervencijama su u oba slučaja učestvovala po tri vatrogsca sa vozilom. O uzroku požara mi ne možemo da govorimo - rekli su u TVJ Novi Grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana