Bogdan Vajukić uhapšen zbog brutalne likvidacije Gojka Veselića u Koljanima kod Laktaša: Nakon neuspjele provale komšiju tukao do smrti

Nebojša Tomašević
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Bogdan Vajukić (23) iz Laktaša, osumnjičen za ubistvo Gojka Veselića nešto prije 17 časova sproveden je u Okružno tužilaštvo Banjaluka, gdje će ga ispitati postupajući tužilac.

Nakon što ga ispita tužilac će donijeti odluku o prijedlogu za pritvor.

Vajukić je osumnjičen da je Veselića pretukao na smrt u nedjelju uveče, isti dan je pokušao da opljačka komšinice Gordanu Božić i Danicu Stanić zbog čega je bio priveden, a nakon što je pušten, vratio se i tijelo starca bacio u bunar kako bi prikrio zločin, saznaje "Glas Srpske".

Ubistvo Veselića je otkriveno treći dan, nakon što je njegova kćerka bezuspješno pokušala da ga pozove telefonom, pa je u utorak ujutro prijavila nestanak. Tad je otišla do očeve kuće i otkrila da je u nju provaljeno. Ubrzo je pronađeno tijelo Veselića, a policija je tada posumnjala na Vajukiću koji je potom uhapšen po drugi put. On je priznao da je starca ubio, pa bacio u bunar. Saznajemo da je obdukcija pokazala da je Veselić brutalno pretučen. Nanesene su mu teške povrede glave, grudnog koša i unutrašnjih organa od čega je i preminuo. Sa Vajukićem je priveden i Dejan P. koji je u nedjelju bio sa njim.

Izvor blizak istrazi je kazao da je Vajukić u nedjelju sa društvom pio u kući udaljenoj nekoliko stotina metara od mjesta zločina u Koljanima.

- Sa Dejanom P. krenuo je po cigarete, ali je umjesto u prodavnicu, skrenuo prema kući Danice Stanić s kojom je bila kćerka Gordana Božić te pokušao da provali. Nesrećne žene su ga otjerale vriskom i galamom, a pretpostavlja se da je tada otišao do Veselića i ubio ga - rekao je izvor.

Prema njegovim riječima, Vajukić je zbog pokušaja provale u kuću Stanićeve u nedjelju uveče hapšen, ali je sutradan pušten. Taksijem je došao u Koljane i bacio tijelo u bunar da bi sakrio taj zločin.

Božićeva je za "Glas Srpske" ispričala da je na njena vrata zalupao u nedjelju između 18 i 19 časova.

- Majka i ja bile smo u kući. On je udarao nogama po vratima. Razbio je staklo na vratima, provukao ruku i pokušavao da otključa. Vikala sam: "policija, policija!". Bile smo u šoku i govorila sam samo da mi je još jednom vidjeti sina. Valjda je čuo da nekog zovemo i onda je otišao - kroz suze je ispričala Božićeva.

Kaže da je pokušala da pozove supruga, ali joj je telefon zbog straha ispadao iz ruku. Muž i sin su brzo stigli, a za njima i Vajukićevo društvo s kojim je cijeli dan pio. Izvinili su se i rekli da znaju da je pokušao da provali i da će svjedočiti protiv njega.

- Dugo smo čekali da dođe policija, a kad su stigli, jedan policajac je pitao što smo ih zvali kad tu nema neke štete. Rekao je i da su dan ranije dolazili jer je Vajukića žena prijavila za porodično nasilje, pa sada moraju ponovo dolaziti. Tek na insistiranje mog supruga napravili su zapisnik, a kasnije su javili da su uhapsili Vajukića - rekla je Božićeva.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva, navodeći inicijale, saopštili su da je Vajukić uhapšen zbog ubistva Veselića. Iz Policijske uprave Banjaluka ranije saopšteno da je uhapšen i D. P. iz Prnjavora zbog osnova sumnje da je pomagao u izvršenju ovog krivičnog djela.

Suđenje

Bogdanu Vajukiću, saznajemo, danas je trebalo da počne suđenje zbog oštećenja i oduzimanja tuđe stvari. Hapšen je i zbog krađe, a 2018. i zato što je vozilom presreo, pretukao, ugurao u auto i oteo 500 KM od S. Ć. (24). Vajukić je "golfom 4" jurio S. Ć., koji je vozio "mercedes". Vajukić ga je presreo, brutalno isprebijao i ukrao mu 500 KM. Potom ga ubacio u auto i izbacio na "debelom minusu", a spasila ga je policijska patrola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana