Osumnjičeni za svirepo ubistvo Edina Zejćirovića osuđen zbog dilovanja droge

N.T.
Osumnjičeni za svirepo ubistvo Edina Zejćirovića osuđen zbog dilovanja droge

BRČKO - Suvad Djedović (22) iz Brke kod Brčkog, protiv koga se vodi istraga zbog svirepog ubistva Edina Zejćirovića, osuđen je u Osnovnom sudu Brčko distrikta na godinu i šest mjeseci zatvora zbog šverca narkoticima i oštećenja tuđe stvari.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je optuženi zaključio s  Tužilaštvom Brčko distrikta.

- Djedović je procesuran jer je u kući, u improvizovanom objektu  u naselju Brki, skrivao 55 paketa s više od 42 grama marihuane. Narkotici su otkriveni 5. septembra prošle godine prilikom pretresa. Na teret mu je stavljeno i da je nekoliko dana ranije, nakon svađe ispred jednog ugostiteljskog objekta u tom mjestu razbio vjetrobransko staklo na vozilu K.Š. - saopštilo je Tužilaštvo Brčko distrita.

Istakli su da je pri kraju istraga protiv  Djedović zbog sumnje da je zajedno sa Suanom Halilovićem, Nihadom Hukićem i Samidom Šabanovićem 17. novembra prošle lani učestvovao u otmici i svirepom ubistvu Edina Zejćirovića iz Čelića.

Svi oni su uhapšeni početkom decembra i tada im je određen pritvor. Tužilaštvo je u međuvremenu nastavilo intenzivno provođenje istraga protiv njih za otmicu i ubistvo, ali i za njihovo procesuiranje radi kažnjavanja za ranije počinjena krivična djela.

Ubice je otkrio monstruozni videosnimak koji su snimili tokom otmice i mučenja nesretnog Zejćirovića. Na  snimku je prikazano maltretiranje te batinanje mladića uz teške uvrede i psovke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana