Osumnjičeni za kriminal u Hrvatskoj uhapšen u Stocu

N.T.
Osumnjičeni za kriminal u Hrvatskoj uhapšen u Stocu

STOLAC - Agencija za istrage i zaštitu SIPA uhapsila je danas Darija Perića za kojim je Interpol Zagreb raspisao međunarodnu potjernicu zbog više krivičnih djela, potvrđeno je „Glasu Srpske".

Iz SIPA je, ne otkrivajući identitet uhapšenog, saopšteno da je za njim raspisana međunarodna potjernica radi hapšenja i izručenja u Hrvatsku.

- Osumnjičenog nadležni organi Hrvatske sumnjiče i dovode u vezu sa počinjenjem krivičnih djela kriminalno udruživanje, utaja poreza ili carine i zloupotreba povjerenja u privrednom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja. Krivična djela počinjena su od 1. januara 2017. do 31. decembra prošle godine na području Hrvatske u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu - navodi se u saopštenju SIPA.

Dodaje se da policijski službenici  preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, locirali osumnjičenog u mjestu Poprati kod Stoca, nakon čega je uhapšen.

- Zadržan je u prostorijama Agencije radi kriminalističke obrade. Nakon što se to okonča uhapšena osoba biće predata Sudu BiH na dalje postupanje-navedeno je u saopštenju SIPA.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana