Organizovali svadbu u Vogošći uprkos zabranama: Pucnji u vazduh otkrili svatove

J. S.
Organizovali svadbu u Vogošći uprkos zabranama: Pucnji u vazduh otkrili svatove

SARAJEVO - Tri osobe uhapšene su nakon što je policiji prijavljena pucnjava u sarajevskoj opštini Vogošća, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Incident je prijavljen u subotu, a nakon dolaska policijskih patrola u Vogošću utvrđeno je da je riječ o svadbenom okupljanju, iako su nadležni organi ranije donijeli naredbe i preporuke kojima se zabranjuju okupljanja s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

- Na osnovu usmene naredbe dežurnog sudije Opštinskog suda izvršen je pretres automobila i kuće u kojima je pronađen po jedan pištolj, koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima izazivanje opšte opasnosti i držanje oružja bez odobrenja nadležnog organa za koja su uhapšeni osumnjičeni - rekli su u MUP-u KS i dodali da je nakon završenog uviđaja pronađena 71 čaura. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Policija je upozorila da će biti kažnjeni u skladu sa zakonom svi oni koji se u ovoj situaciji ponašaju neodgovorno i ne poštuju naredbe nadležnih organa.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana