Optužnica zbog šverca više od 80 kilograma droge

J. Sa.
Optužnica zbog šverca više od 80 kilograma droge

SARAJEVO - Mladen Bošnjak (41) iz Fojnice i Bojan Drakul (33) iz Foče, optuženi su zbog neovlaćenog međunarodnog prometa opojnim drogama, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U optužnici se navodi da se Bošnjaku i Drakulu na teret stavlja da su, kao članovi grupe za organizovani kriminal, sa jasno definisanim ulogama i zadacima, u cilju prikupljanja protivpravne imovinske koristi realizovali neovlašćen prevoz radi međunarodne prodaje i isporuke marihuane ili drugih opojnih droga.

- Optuženi su držali drogu, koju su preuzeli i prevezli iz Foče do Kiseljaka, a potom je stavili u namjenski napravljen bunker u teretnom motornom vozilu, te su tako prevezli 81,165 kilograma droge iz BiH preko Hrvatske i Slovenije, a s ciljem da stigne do Njemačke - saopšteno je iz tužilaštva.

Dodaju da je droga pronađena i oduzeta na graničnom prelazu Gruškovje u Sloveniji prilikom kontrole teretnog vozila, a jedan od učesnika koji je uhapšen prilikom transporta, pravosnažno je osuđen od strane pravosudnih organa Slovenije.

- Optužnica je podignuta na osnovu dokaza prikupljenih tokom istrage, kao i dokaza do kojih se došlo putem međunarodne pravne pomoći u saradnji sa tužilaštvom Slovenije - stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana