Optužnica protiv crnogorskog državljanina za krijumčarenje droge

Srna
Optužnica protiv crnogorskog državljanina za krijumčarenje droge

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Marka Danilovića /21/ iz Herceg Novog koja ga tereti da je u BiH iz Crne Gore prokrijumčario oko 55 kilograma droge marihuana-skank sa namjerom daljeg krijumčarenja u EU.

"Optuženom se stavlja na teret da je, radi pribavljanja nezakonite imovinske koristi, u specijalno napravljenom spremniku u teretnom vozilu crnogorskih registarskih oznaka prevozio 50 paketa ukupne težine 55,402 kilograma marihuane", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju se precizira da je Danilović drogu 24. jula prokrijumčario u BiH i da je namjeravao da je prokrijumčari dalje u Hrvatsku i na područje EU, u čemu su ga spriječili pripadnici Granične policije BiH na graničnom prelazu Gradiška.

"Zaplijenjena količina opojne droge na ilegalnom narko-tržištu zemalja EU dostiže cijenu od više stotina hiljada evra", navodi se u saopštenju.

Danilović, koji je rođen u Kotoru, a nastanjen u Herceg Novom, nalazi se u pritvoru, a optužen je da je počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnih droga.

Optužnica Posebnog odjela Tužilaštva BiH za organizirovani kriminal, privredni kriminal i korupciju proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana