Optuženo devet osoba zbog malverzacija u ŠG „Borja“ Teslić: Privatnim firmama omogućili da nezakonito zarade milione

Nebojša Tomašević
Optuženo devet osoba zbog malverzacija u ŠG „Borja“ Teslić: Privatnim firmama omogućili da nezakonito zarade milione

DOBOJ - Devet osoba, među kojima su i rukovodioci iz Šumskog gazdinstva „Borja“ Teslić, optuženi su za zloupotrebe u postupku javnih nabavki „teške“ oko 1.8 miliona maraka.

Optužnicu je podiglo Okružno javno tužilaštvo Doboj.

Kako je saopšteno iz ove institucije, zbog krivičnog djela zloupotreba položaja odgovornog lica optuženi su O.S. (52) iz Banjaluke i P.S. (39) iz Teslića, te  K.B. (64), B.M. (56), K.D. (44), B.M. (41), G.Đ. (38), Đ.M. (46) i S.M. (35), svi iz Teslića koje terete za zloupotrebe u postupku javnih nabavki.

Optužnica O.S. i P.S.  terete da su 13. januara u poslovnim prostorijama ŠG „Borja” Teslić, zloupotrijebili položaj odgovornih lica u postupku javne nabavke, odnosno javnog poziva za dostavljanje ponuda za učešće u postupku dodjele ugovora o uslugama Šume Republike Srpske a.d. Sokolac – Šumsko Gazdinstvo „Borja” Teslić“ od 30. decembra prošle godine.

Kako stoji u optužnici, ukupna vrijednost svih radova je 1.804.447 maraka. Navodi se da je ta nabavka  podijeljena na lotove od 1- 13,. Navodi se da su optuženi pozvali odgovorna lica u privrednim društvima i to K.B, B.M., K.D., B.M., G.Đ., Đ.M i S.M., te im omogućili da na nedozvoljen način dogovaraju raspodjelu lotova odnosno odjela za koje će podnijeti ponude i usaglašavaju cijene koje će biti ponuđene od strane istih kao potencijalnih ponuđača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana