Optužen da je puškom prijetio supruzi koja je u naručju držala bebu

Nebojša Tomašević
Optužen da je puškom prijetio supruzi koja je u naručju držala bebu

PRIJEDOR - Prijedorčanin D.J. optužen je da je pijan puškom prijetio vanbračnoj supruzi S.B. koja je u naručuju držala njihovog sina koji je tada imao od pet i po mejeseci govoreći joj da će prvo ubiti nju pa sebe.

Sve se desilo 17. decembra prošle godine mjestu Donji Orlovci  u porodičnoj kući vanbračne supruge optuženog. Tog dana D.J. je došao u kuću S.B. kako bi vidio dijete. Kako se navodi u optužnici, bio je pijan i u krvi je imao oko promil alkohola te je tom prilikom ženi rekao da želi da ona i dijete krenu sa njim i da žive zajedno.

Ona je to  odbila i tada je D.J. uzeo njen mobilni telefon i stavio u džep, kako bi joj uskratio mogućnost da nekoga nazove. Potom je izašao iz kuće, da bi se ubrzo vratio, zaključao kuću, i držeći u ruci pušku takozvani "kratež".

- Pušku je repetirao i usmjetio u pravcu oštećene koja je u naručju držala njihovog sina starosti pet i po mjeseci. Prijetio joj je da će, ako ona ne krene sa djetetom kod njega, ubiti prvo nju, a onda i sebe. To je kod oštećeene izavalo  strah za život djeteta i svoj - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je  žena iz straha rekla da će poći sa njim, te je on iznio pušku i ostavio u vozilo kojim je došao, a žena je iskoristila priliku da putem sakrivenog telefona pošalje poruku jednoj osobi da zove policiju.

Kako se dalje navodi, optuženog D.J. terete za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Osim toga optužen je i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija jer je kod sebe držao pušku „zastava mod 98" s odsječenim dijelom cijevi, odnoso prepravljenu u "kratež".

Optužnicu protiv D.J. podiglo je Okružno tužilaštvo u Prijedoru, a potvrdio Osnovni sud u tom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana