Opljačkana kuća ministra Lučića, lopovi ušli kroz prozor dječije sobe

Nebojša Tomašević
Opljačkana kuća ministra Lučića, lopovi ušli kroz prozor dječije sobe

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar za ljudska prava BiH Miloš Lučić potvrdio je da su nepoznata lica opljačkala njegovu porodičnu kuću u Istočnoj Ilidži.

On je naveo da se pljačka desila juče između 17.30 i 20.15 časova, kada je sa porodicom bio izvan kuće.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo jutros je saopšteno da su iz porodične kuće u Istočnoj Ilidži ukradeni zlatni nakit, dva tableta, pištolj i parfemi i da je u toku rasvjetljavanje ove teške krađe.

„Glasu“ su rekli da pregledaju snimke sigurnosnih kamera sa obližnjih objekata i da je istraga u toku.

Lučić je Srni rekao da je provaljen je prozor dječije sobe kroz koji su ušli lopovii da je u kući  bilo sve pobacano i prevrnuto, te je potvrdio da su ukradeni su zlatni nakit, dva tablet računara, pištolj i parfemi i neke stvari sentimentalne vrijednosti.

On je zahvalio pripadnicima Policijske uprave koji su odmah došli i izvršili uviđaj, te izrazio nadu da će počinioci biti brzo pronađeni.

Lučić je istakao da se više ne osjeća sigurnim, kao i da ne može pretpostaviti motiv pljačke, osim materijalne koristi ili "nešto vezano za izbore jer je u toku izborna kampanja koja je do sada bila korektna".

On je rekao da kao štićena osoba nikad nije zahtijevao od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela da dobije kućicu (koju koriste pripadnici Direkcije), ali da se poslije ovog događaja obratio Direkciji sa zahtjevom da je postave.

Lučić je istakao da se u naselje u kojem živi mirno i da se nikada nije desila pljačka, zbog čega na kući nisu montirane ni sigurnosne kamere.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana