Opasni ubica osumnjičen za iznudu i zelenaštvo ostaje iza rešetaka

Nebojša Tomašević
Opasni ubica osumnjičen za iznudu i zelenaštvo ostaje iza rešetaka

BANjALUKA – Banjalučki Okružni sud za još dva mjeseca produžio je pritvor Miši Petkoviću (42) iz Doboja, koji je uhapšen i pritvoren krajem oktobra zbog zelenaštva i iznude veće količine novca od radnice kladionice R.V.B.

Kako je saopštio Sud, navodeći inicijale, osumnjičenom je pritvor produžen zbog bojazni od bjekstva, uticaja na svjedoke i dokaze i težine krivičnog djela.

Petković je jedan od najopasnijih ubica u BiH i iza sebe ima debeo krivični dosije, a već je odslužio kazne za dva ubistva, kao i zbog razbojništva.

Njega je banjalučka policija uhapsila 21. oktobra nakon što ga je radnica kladionice prijavila da je ukraden neutvrđen iznos novca i cigareta.

Policija je tokom istrage došla do saznanja da se sa prijavljenom krađom može povezati Petković pa je uhapšen. Istražioci su  utvrdili  da je on prijetnjama od radnice kladionice R.V.B. iznudio ključ i šifre prostorija i kasa.

Nakon toga je tim ključem ušao u kladionicu, deaktivirao alarm i otključao kase iz kojih je pokupio novac, a zatim i cigarete u vrijednosti od 11.000 KM. Kako je nakon njegovog hapšenja saopšteno iz Okružnog tužilaštva, Petković je iskoristio povjerenje R.V.B. i njenu materijalnu situaciju, te joj u periodu od 23. septembra do 21. oktobra dao novac na zajam uz nesrazmjernu imovinsku korist, a potom je tražio .

Petković ima više presuda iza sebe, a 10 godina zatvora dobio je 2003. godine jer je sjekirom ubio komšiju kojeg je navodno prethodno silovao. Godinu prije toga  pravosnažno je osuđen  zbog razbojništva na tri godine i 10 mjeseci zatvora.

Petković je pet i po godina proveo u Kazneno-popravnom zavodu u Zenici, te je zbog dobrog vladanja prebačen u KPZ Orašje, ali je pobjegao u Srbiju gdje je počinio novi zločin. On je Novom Sadu 15. novembra 2008 godine iz koristiljublja svirepo ubio Dragana Sremčića (48) kojeg izbo više puta nožem u srce i glavu. Petković je pokušao da sakrije tragove zločina te je žrtvu zamotao u čaršaf i pokušao da iznese iz zgrade. Neko ga je prekinuo pa je ostavi tijelo u hodniku i pobjegao. Zbog tog zločina u Okružnom sudu u Novom Sadu dobio je 15 godina robije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana