Opasni kriminalac Adnan Šerak ponovo iza zidina zeničkog zatvora

Avaz.ba
Opasni kriminalac Adnan Šerak ponovo iza zidina zeničkog zatvora

ZENICA - Opasni kriminalac Adnan Šerak ponovo se našao u zeničkom zatvoru.

Razlog njegovog prebacivanja je što je isteklo vrijeme odobrenog zahtjeva KPZ-a Sarajevo za njegov ostanak od dva dodatna mjeseca

Adnan Šerak, opasni kriminalac osuđen zbog nanošenja teških povreda sa smrtnom posljedicom, danas je, uz jake policijske snage, ćeliju u sarajevskom zatvoru zamijenio onom u zeničkom zatvoru.  

Razlog njegovog prebacivanja je što je isteklo vrijeme odobrenog zahtjeva KPZ-a ''Miljacka'' u Sarajevu za njegov ostanak od dva dodatna mjeseca, kako bi se realizirao preostali dio njegove resocijalizacije u ovoj kaznenopopravnoj ustanovi.

Šerak je krunski svjedok protiv dilera, bračnog para Edisa i Nerme Bunar i njihove grupe. Na klupi za svjedoke pojaviće se i na suđenju „prljavom" policajcu Erminu Zuki, inspektoru Federalne uprave policije, koji je za novac odavao operativne informacije upravo Bunaru. 

Radi se o podacima iz akcije "Prizma", u kojoj je i pao Bunar. 

Šerak je izuzetno opasna osoba pa bi njegovi skoro svakodnevni dolasci iz Zenice i pojavljivanje na sudu u Sarajevu iziskivali veliki broj ljudi i logistike.

S druge strane, sve glasnije se pričalo da je on iz zeničkog zatvora prebačen u Sarajevo zbog sigurnosnih problema, tačnije smatrao je da mu je u Zenici ugrožen život.

Interesantno je da je iz Uprave KPZ-a Sarajevo navedeno da je proces njegove resocijalizacije tekao bez ikakvih problema, te su naveli da je on jedan od najprimjerenijih zatvorenika.

Šerak je za vrijeme robijanja optužen i za brutalan napad u zeničkom zatvoru, jer je nasmrt pretukao zatvorenika Dženana Džaku.

Krajem 2018. Kantonalni sud u Sarajevu ga je pustio na jednomjesečni prekid izdržavanja s kojeg se nije vratio. 

Ubrzo je pronađen i uhapšen u Sarajevu te vraćen u zatvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana